ALAPLI HABERLERİ

ÇOCUKTAN ÖĞREN TRAFİĞİ PROJESİ

5 Aralık 2015
931 kez görüntülendi

ÇOCUKTAN ÖĞREN TRAFİĞİ PROJESİ

Ereğli ilçesindeki Meslek yüksek okulu öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattıkları ‘Çocuktan Öğren Trafiği’ konulu kampanya ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği polis memuru Fatih Daldal ile birlikte minik kardeşlerine trafik kurallarını uygulamalı olarak öğretti.

TRAFİKKK
Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksel Okulu Bilgi Güvenliği Bölümü Koordinatörü Öğretim görevlisi Turgay Erdemir ve öğrenciler Eda Ceylan, Özgür Karaveli, Asiye Çiftçi, Duygu Erdoğan ve Elif Arı, okulda ilk olarak hazırlıkları tamamladı. Trafik parkuru ve diğer çalışmaların tamamlanmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro amirliği polis memuru Fatih Daldal tarafından öğrenciler trafik konusunda bilgilendirildi. Daha sonra ise hazırlanan parkurlarda öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendi. Yapılan kampanya hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Meslek yüksek okulu öğrencilerinden Özgür Karaveli, istatistiklere göre dünyada her gün 500 çocuğun trafik kazalarında hayatlarını kaybettiğini ve öğrenciler olarak buna dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Karaveli açıklamasında “Sosyal sorumluluk projesi adı altında yapmış olduğumuz ‘Çocuktan Öğren Trafiği’ kampanyamızı başlattık. Kampanyamızın en büyük sebebi, dünya istatistiklerine göre trafik kazalarında 500 çocuğu kaybediyoruz. Biz bu kaybın olmamasını istiyoruz. ‘Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım’ başlığını burada bir kez daha yansıtmayı temenni ediyoruz. Biz trafik kazalarının olmamasını istiyoruz. Hız sınırlarının aşılmamasını istiyoruz. Bu gibi sebeplerden dolayı olumsuzlukları biliyoruz. Türkiye’mizde de bu yaşanıyor. Biz bu kampanyayı bu yüzden başlattık. Bir kez daha ‘Çocuktan öğren trafiği’ diyoruz. Çocuklarımızdan çok şey öğreniyoruz. En büyük dilek ve isteğimiz; kazalar tekrarlanmaz. Bir kez daha acı dolu anlar yaşanmaz. Çocuklarımız hayatlarını kaybetmez” dedi.

Amaçlarının bölgede yaşanan kazaların azalması olduğunun altını çizen öğrenciler, katılımcılar tarafından takdir topladı…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz