ALAPLI HABERLERİ

ÇOK YÖNLÜ İMAM

20 Şubat 2013
881 kez görüntülendi

ÇOK YÖNLÜ İMAM

 Haber:Cem Sürmeneli

Foto: Mustafa Kanca

İmam camide boya yapıyor. Cemaate ney çalıyor

Alaplı TOKİ Yeni Mahalle Cami İmamı Mustafa Kaya Atalı, imamlığın yanı sıra caminin inşaat işlerini yaparak namaz saatlerinden sonra cemaate ney çalışıyor.

3 yıldır Alaplı TOKİ Yeni Mahalle İmamı olarak görev yapan Mustafa Kaya Atalı (47) caminin eksikleri için cemaatin ve hayırseverlerin yaptığı yardımlarla caminin boyasını kendi imkanlarıyla yaparak namaz saatlerinden sonra yardım yapan cemaate ney çalışıyor.

Atalı,  yaptığı açıklamada, caminin iç boya işlerinde kendisini çalıştığını TOKİ sakinlerinin de kendisine yardım ettiğini söyledi.

Her türlü inşaat işinin elinden geldiğini ifade eden Atalı, şunları söyledi;

“2009 yılında TOKİ Yeni mahalle imamı olarak atandım. Yeni cami olduğu için ilk zamanlar büyük hevesle başladım. Hiçbir eksiği yok diye düşünmüştüm. Çünkü geldiğim yerdeki camini her türlü inşaat işlerinde çalışmıştım. Ancak 2009’dan bu yana camimizin eksikleri bitiremedik. Camimize cemaatimizin büyük yardımları oluyor. Yapılan yardımlarla malzeme alarak camimizi onarmaya çalışıyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken kendim çalışıyorum. İstesem işçi tutar işleri işçilere yaptırırdım. Ancak buraya yardım yapan TOKİ sakinleri evlerinin borçlarını öderken benim böyle bir şey yapmam uygun olmayacağını düşünerek boya işlerini kendim yapıyorum. İşçi parasıyla da camimizin diğer eksiklerini alıyoruz. Ney çalmaya müftülüğümüz tarafından makam kursu başlamıştı. Güzel ezan okuma kursuydu. Ders vermeye gelen bir hocamız ders sonrası bize ney çalarken bendede merak vardı. Hocamın sayesinde öğrendim 2 senedir. Hem cemaatimize hem de yaz kurslarında öğrencilerimize ney çalıyorum.”


ALBUM ADI TOKİ CAMİSİNİ GÖREVLİ İMAM BOYUYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 2/19/2013 (62 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

  1. gökhan baytekin dedi ki:

    Mustafa hocamı daha önceki camisinden bu zamana kadar tanırım,çok yönlülüğü o zamanda vardı.sadece ney olayını bilmiyordum.helal size mustafa hocam.Allah yardımcınız olsun inşallah…

Yorum Yaz