ALAPLI HABERLERİ

ÇÖPLER TEMİZLENMEYE BAŞLADI

10 Aralık 2012
617 kez görüntülendi

ÇÖPLER TEMİZLENMEYE BAŞLADI

Alaplı Çayı kenarında  ve deniz kıyısında biriken çöpler temizlenmeye başladı

Şiddetli fırtına sonrası Alaplı Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yapılan kıyı temizliğinde, yaklaşık 50 ton evsel atık toplandı.

İlçede etkili olan fırtına nedeniyle Karadeniz’de dalgaların sahil şeridine evsel atık bırakması üzerine belediye ekipleri, yaklaşık 2 kilometrelik sahil bulvarında temizlik yaptı.

Alaplı Belediyesi Park, Bahçe ve Temizlik İşleri Amiri Metin Özdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların Karadeniz’e attığı atıkları Karadeniz’in geri verdiğini söyledi.

Temizlik işleri ekiplerinin 3 gündür sahildeki evsel atıkları topladığını ifade eden Özdil, “Ekiplerimiz 3 günde yaptıkları kıyı temizliğinde yaklaşık 50 ton evsel atık topladı. Denizden gelen 30-40 çeşit evsel atığı tek tek ayırarak imha ediyoruz. Özelikle pet şişeleri geri dönüşüme kazandırmak için çuvallara koyuyoruz” diye konuştu.

Denizden sahil kenarına tarım alanında kullanılan zehirli atıkların da geldiğini belirten Özdil, “Biz temizlik işleri amirliği olarak denizden gelen her türlü atığı temizlemek için elimizden gelen yapıyoruz” ifadesini kullandı.

İlçeye bağlı köylerden Alaplı çayına atılan çöplerin denize ulaştıktan sonra fırtına olduğu zaman sahile geldiğini belirten Özdil, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın çöpleri her hafta ekiplerimiz tarafından toplansa da yine de insanlarımız atıklarını çaya atıyorlar. Oradan da denize ulaşıyor. Temizlik konusunda insanlarımızın eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

ALBUM ADI ÇÖPLER TOPLANIYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 12/10/2012 (18 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz