ALAPLI HABERLERİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ZONGULDAK BAĞRINA BASTI

4 Nisan 2017
820 kez görüntülendi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ZONGULDAK BAĞRINA BASTI

Toplu açılış törenleri için geldiği Zonguldak’ta  Zonguldak Milletvekilleri, bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları, AK Parti yöneticileri ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile beraberinde  Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve diğer partililer ile miting alanına geldi.

ERDOĞAN, “3 YILDIR ZONGULDAK’A GELEMEMİŞTİM”

Mitingte 15 bin kişiye seslenen Erdoğan, 3 yıldır Zonguldak’a gelemediğini hatırlatarak şöyle konuştu. “Zonguldak’ı özlemişim. Gördüğüm kadarıyla Zonguldak ta bizi özlemiş. Zonguldak’ın altı kömür, üstü pırlanta gibi insanlar. Buradan Zonguldak’ın tüm ilçelerine selamlar gönderiyorum. Bugün büyük devlet ve siyaset adamı MHP kurucu Genel başkanı Alparslan Türkeş in ölüm yıldönümü. Tüm sevenlerine Başsağlığı dileklerimi iletiyorum. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile getirmek istediğimiz yönetim sisteminin, rahmetli Türkeş’in ve diğer liderlerin emekleri olmuştur. Bu bölgeyi Deniz ticaretine açmak için gerekli adımlar atılmadı. Zonguldak bana uzak değil. Rahmetli babam Rize’den buraya, buradan İstanbul’a göç etmiştir. Biz de batı Karadeniz’i cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyorduk. Önümüze pek çok engel çıkmasına rağmen aştık. Filyos projesi, Karadeniz in çıkış kapısı olacak. Demiryolu ile güney bölgesine ve Ortadoğu ya ulaşım sağlanacak. Hedefimiz 2019 ortasına kadar altyapıyı bitirmek Üst yapıda da yap işlet ile kısa sürede tamamlamak istiyoruz.

“12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK.”

Üst yapıda da yap işlet ile kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Filyos limanı projesi bu bölgede tam 12 bin kişilik bir istihdama sağlanacak. Madencilere seslendi; Ben buraya gelmeden 3 bin işçi aldım. İşçi almak ile üretim artmıyor. Fitneler ile slogan atmayın. Bana değil başkalarına yapın. Geçtiğimiz 14 yılda şehrimize 14 katrilyon yatırım yaptık. Yatırımlardan biri 400 yataklı Zonguldak devlet hastanesi. Pek çok tünel ve köprü inşa ederek coğrafyası zor bir bölgede ulaşımı kolaylaştırdık. Biz Ferhatız, siz şirin aşığız size. O tünelleri de delip, çalışmaları sürdüreceğiz. Bugün de 140 trilyon olan 35 ayrı projenin toplu açılış törenini yapıyoruz. 
Anayasa değişikliği için hazırmıyız ? Yüksek bir “Evet” yanıtını aldı. 
“BM’NİN KAPISINI BİLMİYOR”
BM de konuşma yapıyorum. Diyorki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, (muhtarlara konuşuyor gibi konuşuyor.) Ey Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’ın 40 yıllık siyaset kariyeri var. Bi defa haddini bil. Daha BM nın kapısını bilmiyorsun.  BM de sadece secilmisler olmaz. Atanmışlar da olur. Bu benim muhtarlarıma hakarettir. Göreve geldiğim günden bu yana, her hafta 400-450 muhtarı külliye ye davet ettim. Görüşlerini alır, yemek ikram ederim. Kararname ile muhtarlar kapanamaz. Kanun ile geldiler. Kanun ile gelen kanun ile gider. Zonguldak güçlü Türkiye için var mısınız? Zonguldak güçlü istikrar için var mı?Sorularına alandan güçlü “evet” yanıtını aldı.
“AVRUPA’NIN 2 KATI” 
Büyüme hızımız Avrupa’nın 2 katı. İstanbul da yapılan yatırım ları aktaran Erdoğan, yaptıklarımız bunların hayalleri bile olamaz.  Erdoğan, İstanbul boğazına bir müjde daha verdi. ”3 katlı köprü yapıyoruz. Gidiş geliş ve tren olacak”. Suriye konusunda eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, ”Fırat kalkanı ile oyunu bozduk. Cerablus ve El Bab da, DEAŞ’i bitirdik. Kerkük ‘te 2. Bir bayrağın asılmasını yanlış buluyorum. Uyarıda bulunuyorum. Hemen o bayrakları indirin. Yoksa geldiğiniz noktadan geri dönmek zorunda kalırsınız.”
NAZİ ATIKLARI
Hollanda’da yaşanan krize değinen Erdoğan, “Bunlar Uluslararası hukuk nedir ondan bihaberler. Nazi artıkları diyorum rahatsız oluyorlar.İsteğiniz kadar konuşmamdan rahatsız olun, böyle yapmaya devam ederseniz bn de devam edeceğim. Herşeyin bir bedeli var o bedeli ödeyeceksiniz. İsviçre de asılan pankart için konudan Erdoğan, “Zonguldak’a sesleniyorum. Ülkenizin Cumhurbaşkanının öldürülmesi için asılan pankartı, verilen talimatı görünce HAYIR mı diyeceksiniz.  16 Nisan da sandıkları patlamaya hazır mısınız? Evet yanıtını aldı. 16 Nisan gecesi bir bayram olsun. Bu kadar yapılanlara rağmen, ayakta kalabilen Bir başka ülke var mı?  Biz ayakta kaldıkça onlar sendeliyor.”
“KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR.”
Tek Devlet için evet mi? Tek Vatan için evet mi? Tek Bayrak için evet mi? Tek Millet için evet mi? Diye soran Erdoğan, Coşkulu kalabalıktan EVET yanıtını aldı. Erdoğan,  Kişi sevdiği ile beraberdir, Biz de sizlerle beraberiz. Hakkari’de yaptığı mitingde alanda bir tane Türk bayrağı olmamasını eleştiren Erdoğan, “Biz her yerde Elhamdülillah Bayrağımız için yürüdük. Muhasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Onlar konuşur, biz Eserimiz ile ortadayız.”
Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun ses kaydını dinleten Erdoğan, “Bizim sistemimizde başbakan olmayacak. Dersine çalışmamışsın Kılıçdaroğlu.. “

VALİ VE BAKANLARDA KONUŞMA YAPTI.

Zonguldak Valisi Ali Bakan toplantının açılış konuşmasını yaptı. Ardından  Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü söz alarak, Filyos projesi ile ilgili bilgi verdi. Özlü, “Filyos projesi üzerinde çalışıyoruz. Burada 10 bin kişiye iş imkanı sunulacak.” dedi.

ALBAYRAK KONUŞTU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sahneye çıkarken “Madenciler feneri sönmeyecek” tezahüratları eşliğinde çıktı. Albayrak, “Sebebi ziyaretimiz 2 hususta.. Ak parti iktidarında gelenekselleşen, yeni bir halka ekleyen açılışlar için buradayız. Ekonomik olarak özgürlükler olarak özgüven olarak daha da büyütmek için çok çalışıyoruz.” dedi.

“İŞÇİ ALINSIN”

“işçi alınsın üretim artsın” tezahüratları ile sık sık konuşması kesilen Albayrak, “Yerli ve milli enerji dedik, yerli kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağız dedik. Bunun başında da yerli kömür var.  Zonguldak ile ilgili çalışmamız devam ediyor. İleriki süreçte paylaşacağız. Enerji ithalatı ile ilgili rakamlardan bahseden Albayrak, hem Zonguldak olmak üzere, Eskişehir Afyon Soma gibi bir çok noktada kullanacağız. Rodevans ile ilgili çok kısa sürede 1500’e yakın işçi alacağız.Bu Daha başlangıç. Zonguldak açısından yeni bir ilçemize doğalgaz getiriyoruz. Diğer husus 16 Nisan. Türkiye için Türkiye nın geleceği için bekası için, 15 Temmuz’dan sonra bu durumun farkında mıyız? sorusuna Miting alanında kiler ‘Evet’ yanıtını verdi.”

Konuşmaların ardından Zonguldak’ta yatırımı gerçekleştirilen  hizmetler  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdela kesilerek hizmete açıldı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cuhurbaşkanı Erdoğan’a Türkeş ve Erbakan’la birlikte çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ VARDI. 

Diğer yandan miting öncesi Jandarmaya ait bomba arama köpeği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı alan başta olmak üzere miting alanını, protokol bölümü dahil her yeri didik didik aradı.

Vatandaşlar miting alanını hınca hınç doldururken. Konvoy halinde gelen araçlar tır parkına ve çevresine park ettirildi.

zonguldak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz