ALAPLI HABERLERİ

CUMHURBAŞKANI PLAN BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİNİ AĞIRLADI

27 Şubat 2016
763 kez görüntülendi

CUMHURBAŞKANI PLAN BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve beraberindeki komisyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, bütçenin komisyondan geçmesinden sonra komisyon başkanı ve üyelerine külliyede kahvaltı verdi. Kahvaltıda terörle mücadele konusu gündeme geldi. Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı ve milletvekillerimiz bu konu hakkında görüşlerini ve bölgelerine ilişkin sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu. Bu vesileyle bende hem terörle mücadele ile görüşümü, hem de ilimizin sorunlarını aktardım.

Konuşmamda;

1- İnsan hakları boyutu ihmal edilmeden terörle başarılı bir şekilde mücadele edildiğini, bu mücadelenin ülkemizin hem doğusunda hem batısında takdir gördüğünü, ancak terörün siyasi, basın, finansal ve uluslararası ayağı ile de mücadele edilmesini ve bunların çökertilmesi gerektiğini belirttim.

2- Zonguldak geçmişinde Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunmuş gerek madencilik gerek demir-çelik gerek ağır sanayi ve diğer sektörler bakımından ekonominin belkemiğini teşkil etmiş, belirli bir refah düzeyini yakalamış, birçok ilkleri yaşamış bir vilayet olduğunu, ancak daha sonra bu madenciliğin ve çelik endüstrisinin katma değerinin azalmasından dolayı da oldukça sıkıntılı günler yaşadığını, daha önce göç alan bir İl’ken şimdi göç veren bir İl olduğumuzu anlattım. Çözüm önerisi olarak da “İlimize özel bir kalkınma projesi” uygulanması konusunda Cumhurbaşkanımızdan destek istedim.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise genel olarak Türkiye’nin son durumunu değerlendirdi, birçok konudaki bakış açısını ortaya koydu.

Türkiye’nin zor süreçten geçtiği bugünlerde bu tür buluşmalar anlamlı ve önemlidir. Bizim bu konudaki görüşlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın değer vermesi tabii ki bizim açımızdan da çok önemlidir.

MCM_6282

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz