ALAPLI HABERLERİ

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

30 Ekim 2015
753 kez görüntülendi

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Alaplı da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.


Alaplı Spor Sahası’ndaki düzenlenen törende, Alaplı Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balci ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Mailoğlu yaptığı konuşmada; “En önemli milli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, ülkemizde birlik ve beraberliği milli bilinci ulaşmamız”dedi.
Mailoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi; “Tarih milletlerin milli hafızasıdır. Geleceğimize yön verebilmek için de mutlak suretle milli hafızamızı diri tutmak zorundayız. Dünyanın en eksi, en güçlü kavimler göçüne yön vermiş olan en köklü milleri olarak dünya tarihine geçmiş, dünyadaki pek çok ilke imza atmış bir milletin çocukları olarak övünmek en doğal hakkımızdır. Hepimizin çok iyi bildiği, bilmesi gerektiği Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi çok olağanüstü bir metindir. Yüce Atatürk bir sayfalık bir metinde; hem geçmişi, tarihi özetlemiş Orhun yazıtlarında Bilge Kağan’ın tespit ve kaygılarını aynen tekrar etmiş, hem kurtuluş savaşı yıllarını bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermiş, hem de öğütlerini tutamadığımız, tarihten yeterince ders alamadığımız zaman gelecekte başımıza gelebilecek felaketlere dikkat çekerek bizi korumak istemiştir. Yüce Atatürk’ün Gençliğe hitabesinde bir de bu açıdan bakarak anlayışınıza sunmak amacıyla size bu olağanüstü metin ile arzu veda ederek bayramınızı kutluyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından ilçe çapında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program,geçit töreniyle sona erdi. Geçiş törene gazilerde eşlik ederek öğrencilerle birlikte yürüdü. Protokol ve vatandaşları selamlayan gaziler büyük alkış aldı.
Bu arada vatandaşların Cumhuriyet Bayramına fazla ilgi göstermesi nedeniyle koltuklar boş kaldı.

bayram

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz