ALAPLI HABERLERİ

CUMHURİYETİMİZİN 92.YILI KUTLU OLSUN

27 Ekim 2015
749 kez görüntülendi

CUMHURİYETİMİZİN 92.YILI KUTLU OLSUN

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin  Cumhuriyetimizin  kuruluşunun 92.yılı nedeniyle mesaj yayınladı.Tekin mesajında şöyle dedi

“Çok zor şartlarda verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 92.yılını yine büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil !.. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. “ sözleriyle gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, 92 yıldır olduğu gibi bundan sonra da korunup kollanarak ilelebet yaşayacaktır. Bizlere ve her yeni nesile düşen görev; Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, her türlü yokluk ve zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu nesilden nesile yaşatılmasını sağlamaktır. Cumhuriyetimizin geleceğine güvenle bakabilmenin en önemli koşullarından birisi de geçmişimizi unutmamak, unutturmamak ve bağımsızlık ve hürriyet ruhunu hafızamızda canlı tutabilmektir. Canlılığını koruyacağımız bu ruh, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılmasının da en büyük teminatı olacaktır.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve hürriyet mücadelemizin kahramanları şehit ve gazilerimizi de bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.”

nuri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz