ALAPLI HABERLERİ

DARBEYİ SOKAĞA ÇIKAN HALK ÖNLEMİŞTİR

19 Temmuz 2016
932 kez görüntülendi

DARBEYİ SOKAĞA ÇIKAN HALK ÖNLEMİŞTİR

15 Temmuz Akşamı yaşanan darbe girişiminin ilk gününden bu yana sokaklardaki yerini alan Alaplı halkının demokrasi nöbeti sürüyor.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Merkez Cami önünde başlayan Demokrasi Nöbeti üçüncü gününde de geniş katılımla devam etti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ,İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, Oda başkanları  ve çok sayıda Vatandaş Merkez Cami önündeki yerini aldı.

Buırada Halka seslenen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “Öncelikle sizlere teşekkür borçluyuz, eğer siz 15 Temmuz akşamı, o karanlık gece meydanları doldurmuş olmasaydınız belki biz bugün aranızda değildik, nerede olacağımızda belli değildi, akıbetimizin de ne olacağı belli değildi. Bundan dolayı sizlere teşekkürü bir borç biliyoruz.Dedi ki; ben başkomutan olarak emrediyorum ‘’ Bütün milletimiz bayraklarını alsın sahalara insin ve milletini memleketini vatanını meşru hükümetini korusun dedi, Allah razı olsun sizler o çağrıya uydunuz meydanları doldurdunuz, elinizde silah yoktu, sopa bile yoktu, tanklara, toplara tüfeklere, helikopterlere ve uçaklara göğsünüzü siper ettiniz.Ordunun çok azınlık bir kısmı bu işin içerisindeydi gerisi darbeyi tasvip etmedi, o darbeyi tasvip etmeyen, darbecilere destek vermeyen ordu mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum, onlardan da razı olsun. En büyük teşekkürü; tanklara, toplara, tüfeklere karşı kahramanca halkını savunan hatta askeri bile halkın elinden kurtaran polis teşkilatımıza çok özel bir teşekkürü borçluyum.Görsel ve yazılı basın mensupları darbenin etkili olmayışında çok önemli bir rol oynadılar, bütün basın mensuplarına ve kuruluşlarına buradan özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.Vatandaşların alanda beklemeye devam edecekleri öğrenildi.

alaplı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz