ALAPLI HABERLERİ

DARISI ALAPLI’NIN BAŞINA

21 Eylül 2014
656 kez görüntülendi

DARISI ALAPLI’NIN BAŞINA

 

İmam Hatip Ortaokulu İnşaatı’nın Harita Mühendisliğini yapan Gökhan Göktaş, okulun yapımında AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın büyük emekleri olduğunu söyledi. Okulun yapımına bir yıl önce başlanması gerekirken gelen farklı talepler nedeniyle geciktiğini dile getiren Göktaş “24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu bu bölgemizde yapılacak. Bu okul bu bölgeye geçen sene yapılacaktı. Fakat bazı iyi niyetli fakat bilgisizce yaklaşımlar, farklı talepler, önü ardı düşünülmeden yapılan taleplerle 32 dersliğe uğraşılmıştı. Bu bölgede 1 sene önce vurulacak kazma 1 sene sonraya kalmıştır, olsun yine de yine de başladık inşallah. Bölgemizde İmam Hatip ile ilgili büyük sıkıntılar vardı. Bu İmam Hatip ile ilgili emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle de bölge milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan’a çok çok teşekkür ederim, çok gayretli çalışmaları vardı. İnşallah her şey yolunda gider seneye de eğitim döneminde bu okulu bitiririz” dedi.

“CANDAN YAVAŞLATMADI, HIZ VERDİ”

İmam Hatip Ortaokulu inşaatının yapımını Milletvekili Ercan Candan’ın engellediği eleştirilerine de değinen Göktaş, Milletvekili Candan’ın ilçeye yapılması planlanan 14 okul arasından ilk olarak İmam Hatip Ortaokulundan başlanmasını talep ettiğini ifade etti. Göktaş açıklamasında şunları söyledi; “Milletvekilimiz Ercan hocamız ve milli eğitim müdürlerimiz bu 14 okulla ilgili bize hep şunu söylemişlerdir; önce İmam Hatip sonra diğer okullar. Gerçekten çok büyük gayretler yapmışlardır. İnsanların iyi niyetli, iyi olsun, çok daha iyi olsun, daha büyük olsun gibi taleplerle işte bu işi vali beye gittiler, çeşitli dernekler devreye girdi fakat olması gereken bu değildi. Örneğin bu okul burada 32 dersliğe zorlandı. Bu araziye 32 dersliğin sığmayacağını biz geçen senede söylemiştik. Geçen sene burasının projesi hazırdı, her şey hazırdı fakat ihaleye çıkamadık. Bu tarz gecikmeler oldu. Ercan Candan bey bu konuda yavaşlatıcı değil hızlandırıcı etkisi olmuştur her zaman için. Biz aynı zamanda farklı siyaset yapan bir insanız Ercan beyle ama herkesin hakkını vermek lazım. Sağ olsun Ercan hocamızda yardımcı oldu. Biliyorsunuz Konya ovasında değiliz, zaten çok fazla arazimiz yok. Yani hayalle, romantizmle yatırımlar yapılmaz. Bir yatırım yapılacaksa arazisi, alt yapısı, parasal imkanı pek çok şey düşünülmelidir. Biz elimizdeki imkanlarla yapabileceğimizin en iyisini burada yapıyoruz. Burada sadece 24 derslikli okul var. Spor sahası, toplantı salonu kendi içinde yapılacak.”

2015 EKİM AYINDA TESLİM EDİLECEK

Okulun yapım ihalesini alan Alim İnşaat Firması’nın sahibi Halim Şen’de 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu’nu en hızlı şekilde yaparak eğitim-öğretime açılmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Şen gazetecilere yaptığı açıklamada “Okulun maliyeti 2 milyon 400 Bin TL. Biz inşaat 2015’in Ekim ayı sonuna kadar teslim etmeyi düşünüyoruz. Fazla hızlı çalışabilirsek 2015 yılı öğretimine yetiştirmeyi düşüyoruz. “Bismillah” dedik işte bugün hafriyat için. Belediyenin imar yollarını bulduktan sonra okul inşaatına başlayacağız. Şimdi arazinin bir temizliğini yaptık. Ondan sonra belediye çevrede olan imar yolarını bulacak, bizde inşaatımıza başlayacağız. Projemiz normal tip proje 24 derslik. İçinde sadece çok amaçlı salon var. Mevcut bu Kepez de Ören de yapılan okul projesinden. Biz bu civarda bu sene Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu’nu teslim ettik 8 derslikli. Şu anda da Ekim ayı sonunda Allah nasip ederse 16 derslikli Örenİlköğretim okulunu teslim edeceğiz” dedi.

İmam Hatip Ortaokulu’nun yapım çalışmalarına başlanması nedeniyle okulun idarecileri, öğretmenleri ve veliler de bir süre yapılan çalışmaları izledi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz