ALAPLI HABERLERİ

DEFNE KOKAN KINALI ELLER PROJESİ AÇILIŞI

16 Ekim 2015
921 kez görüntülendi

DEFNE KOKAN KINALI ELLER PROJESİ AÇILIŞI

Alaplı İlçesi Çamcılar Köyünde “Defne Kokan Kınalı Eller Projesi” açılışı yapıldı.


Çamcılar Köyü Aşağıabacılar cami önünde yapılan açılışa, Ak Parti Zonguldak Milletvekili FARUK ÇATUROĞLU, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Emniyet Müdür Erkan Tektaş, İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Şen, Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Rafet Yılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP ilçe başkanı Serhat Sözer,  Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Alaplı’nın el sanatları açısından çok zengin bir İlçe olduğunu ifade etti.
Bu tür projelerin Devlet tarafından bir çok desteği olduğunu anlatan belirten Çaturoğlu, “KOSGEB aracılığı ile olsun İş-Kur aracılığı olsun bu tür projelere destekler her zaman var. Alaplı el sanatları açısından çok zengin bir ilçemizdir. Bizim burada eskilerden çekmen bezimiz, ağaç sandalye ve sepet yapımı olurdu. Ama şimdi bunlar unutulmaya yüz tutmuş meslek arasına girdi. Bu mesleklerin tekrar yaşatılması için İş-Kur ve Zonguldak Valiliğin katkılarıyla önümüzdeki günlerde çalışmalar yapılacak. Bu mesleklerin yaşatılması için öncelikle yaşayan ustalar bulunarak eğitimler verilmesi ardından üretime geçilerek ailelerimiz bunlardan gelir elde etmezi lazım. “Defne Kokan Eller” projesi de buna benzer bir projedir” dedi.
Alaplı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ da “Bu proje katılan kadınlarımıza 4 ay içinde hem uygulamalı hem de periyodik olarak sabun yapımı kursu verilecektir. Burada temel hedef defne sabunu eğitimi ama ülkemizde defne sabunu zeytin yağ ile üretiliyor. Biz bunu burada ilk defa fındık yağı ile deneyeceğiz. Ortaya çıkan ürünü test edip halkımızın beğenisine sunacağız” dedi.
Dernek Başkanı Muhammet Akyüz de, kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla “Defne Kokan Eller” projesi hazırladıklarını belirtti.

 kınalı ewller

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz