ALAPLI HABERLERİ

DENİZCİLİK PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI BAŞLADI

4 Ekim 2012
1.045 kez görüntülendi

DENİZCİLİK PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI BAŞLADI

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) “8.Meslek Yüksekokulları Denizcilik Programları Çalıştayı” başladı.

 

Alaplı MYO konferans salonunda gerçekleşen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan BEÜ Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden, bünyesinde denizcilik ile ilgi birimi bulunan meslek yüksek okullarının her yıl belirli tarihlerde toplandığını söyledi. 2 gün sürecek olan çalıştayda denizcilik ile ilgi yaşanan sorunlar tartışılarak çözüm önerileri ortaya konulacağını kaydeden Henden, şöyle dedi;

“Bünyesinde denizcilik ile ilgi birimi bulunduran MYO’larının ilgili bölüm temsilcileri her yıl belirlenen tarihlerde toplanarak belirlenen sorunları ortaya koyarlar. Belirlenen sorunlar tartışılarak sorunlarla ilgi en doğru çözüm önerileri sıralanır ve rektörlüklere iletilir. Rektörlükler gerekli gördükleri sorun ve çözüm önerilerini YÖK’e ileterek çözüme katkı istediğini bilirdir Burada asıl amaca kalifiye iş gücü açığını kapatmak ve ara insan gücü olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi mezun olduktan sonra görevlilerin bilincinde ve görevlerini en iyi şekilde başarabilecek düzeye getirilerek öğrencilerimizin rekabet gücünü arttırmak ve topluma yararlı birer birey olarak yetiştirmektir”

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise konuşmasında, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan bu çalıştay Alaplı’da ilk defa yapılıyor. Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 40 civarında öğretim görevlisi 2-3 gün burada önemli çalışmalar yapacaklar. Alaplı Meslek Yüksek Okulu her zaman söylediğim gibi Alaplı’nın dünyaya acılan penceresidir. Bu çalıştay İlçemize ve Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, ise,  yapılan çalıştayların ülkemizde gemi adamı yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Çalıştayın amacının projeler üretmek olduğunu ifade eden Bağdigen, “Çalıştay’ın başlıca amacı ülkemizdeki meslek yüksek okulları bünyesinde yürütülen denizcilik programlarının eğitim öğretim etkinliklerinin ve buna bağlı süreçlerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik görüş, öneri ve projeler oluşturmaktır. Gemi adamlığı yönetmeliği değerlendirilerek bu alanda yetiştirilecek mezunların gerçek hayatta karşılaştığı sorunlar tartışılacak. Bununla birlikte birçok konu bu çalıştayda görüşülecek. Ben inanıyorum bu ve bundan sonra devam edecek çalıştayların Ülkemizde gemi adamı yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacaktır.” Dedi.

Çalıştaya, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Yrd. Doç Dr Rıfkı Henden, Kdz Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Alaplı Garnizon Komutanı J.Üsteğmen Emre Balcı, Daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve öğrenciler katıldı

ALBUM ADI ALAPLI MYO DENİZCİLİK PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI, Fotograf Mustafa Kanca on 10/04/2012 (40 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


DENİZCİLİK PROGRAMLARI ÇALIŞTAYI BAŞLADI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz