ALAPLI HABERLERİ

DERE YATAĞINA 30 VARİL BULUNDU

22 Haziran 2013
663 kez görüntülendi

DERE YATAĞINA 30 VARİL BULUNDU

Alaplı ilçesinden Karadeniz’e dökülen Kavukkavla Deresi yatağında içinde kimyasal atık olduğundan şüphelenilen 30 varil bulundu.

Suludere mevkisine atılan varilleri gören vatandaşlar durumu kaymakamlığa bildirdi. Bölgeye gönderilen jandarma ile Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin yaptıkları ilk incelemenin ardından variller, iş makinesiyle kamyona yüklenerek İl Özel İdare Müdürlüğüne ait boş araziye götürüldü.

Bazı varillerin içindeki sıvı, dere yatağına sızdı.Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin varillerle ilgili ön incelemeyi yaptığını söyledi.Varillerin dereden ve yatağından toplandığını ifade eden Malğaç, “Yapılan ön tespitlere göre varillerin içinde fabrika atığı ya da  kimyasal atık olduğunu tahmin ediyoruz. Ekipler, atıkların derenin kirlenmesine uygun bir ortam oluşturduğuna bana iletti. Atığın dereye yayılmasını önlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Malğaç, varillerin kime ait olduğu ve içeriğinin tespiti konusunda çalışma yürüteceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu derenin bağlantısı Karadeniz’e kadar akıyor. Derenin aktığı güzergah üzerinde 5 köyümüz var. Bazı köylerimiz buradan tarımsal sulama için faydalanabiliyor. Hayvanlar da buradan su içiyor. Köy sakinlerine muhtarlar aracılığıyla durum netleşinceye kadar dere suyundan faydalanmamaları için uyarıda bulunduk. Olayı gördükten sonra elimi suya sokup yıkamaktan bile çekindim. Çevrenin korunması için iş adamlarımızın daha büyük yatırımlar yapmaları konusunda bizler her türlü desteği vermeye hazırız. Çevremizi bu şekilde yok etmememiz lazım.

Haber-Foto: Cem Sürmeneli

ALBUM ADI VARİLLERİ DEREYE ATTILAR, Fotograf Mustafa Kanca on 6/22/2013 (6 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA



 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz