ALAPLI HABERLERİ

DEVLET HASTANESİ İHALESİ YAPILACAK

4 Nisan 2020
1.730 kez görüntülendi

Alaplı 50 Yataklı Devlet Hastanesinin yapım ihalesinin kesinleşmesi, bu konudaki eleştiriler ve tartışmalardan dolayı sıkıntı yaşayan AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığında da sevinçle karşılandı.

Göreve seçildiği günden bu yana Alaplı Devlet Hastanesinin yapımı için Ankara’da girişimlerde bulunan AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, “Kısa vadede icraata geçirmek istediğimiz üç hedefimiz vardı. Bunlardan biri Alaplı Devlet Hastanesinin yapımı, diğeri Alaplı Çayı’nın DSİ kanalıyla ıslah edilmesi, üçüncüsü  de Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okuluna yeni bina yapılmasıydı. Alaplı Devlet Hastanesinin yapım ihalesinin kesinleşmesiyle kısa vadedeki üç vaadimizden birini gerçekleştirmiş olduk.  DSİ’nin dere ıslah çalışmalarına koronavirüs salgınından dolayı ara verildi ama yeniden başlayacak. Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu binasının yapılması için sürdürdüğümüz çalışmalarda da belli bir noktaya geldik. Bundan sonraki süreçte,bu iki çalışmayı sonuçlandırıp,  ilçemizin diğer acil ihtiyaçlarının karşılanması çalışmalarına yoğunlaşacağız. Vaatlerimizde, gecikme olabilir ama biz AK Parti olarak verdiğimiz sözü tutarız  ” dedi.

Karacan, 50 Yataklı Alaplı Devlet Hastanesi’nin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İhale ve yer tesliminin ardından yüklenici firmanın iki yılda yapımını tamamlayacağı Devlet Hastanesi ile, ilçemizin en önemli sorunlarından birini daha çözmüş olacağız. Ben, hükümetimize, bizzat ilçemize gelerek hastane sözü veren Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve ilgili bürokratlarımızın yanı sıra, Alaplı Devlet Hastanesinin yapımı için büyük çaba gösteren Zonguldak Milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen’e, Sayın Hamdi Uçar’a ve Sayın Ahmet Çolakoğlu’na, İl Başkanımız Sayın Zeki Tosun’a,  eski İl Başkanımız ve 31 Mart yerel seçimleri Alaplı Belediye Başkan adayımız Sayın Mehmet Celil Uzun’a, önceki dönem milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu’na, önceki dönem İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Yavuz’a ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  ” ifadelerini kullandı.

Mevcut Alaplı Devlet Hastanesinin girişindeki 18 bin 296 metrekare toplam inşaat alanı üzerine yapılacak olan Alaplı 50 Yataklı Devlet Hastanesinin arsa alanı 6 bin 662 metrekare, bina oturum alanı ise 3 bin 10 metrekare olacak. Hastane binası üç bodrum, bir zemin ve dört zemin üstü kat olmak üzere sekiz kattan oluşacak.

hastane

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz