ALAPLI HABERLERİ

DEVLET HASTANESİNDE YANGIN TATBİKATI

10 Ocak 2014
650 kez görüntülendi

DEVLET HASTANESİNDE YANGIN TATBİKATI

Alaplı Devlet Hastanesinde ki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Alaplı  Belediyesi itfaiye Müdürlüğü  ile Alaplı Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa düzenledikleri yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Alaplı Devlet Hastanesi’nde hastane yönetimi tarafından planlı olarak düzenlenen yangın ve yangın sonrası tahliye tatbikatı, Alaplı  Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteği ile gerçekleştirildi. Hastanede senaryo gereği yangın alarmının verilmesinden sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri geldi. Ekipler hastane pencerelerinde senaryo gereği mahsur kalan hastaları tahliye ederken, ambulans ve sağlık ekipleri de tatbikat alanında hazır bulundu. Tahliye edilen hastalar, hastane bahçesinde ilk müdahalenin ardından ambulans ile başka hastaneye sevk edildiler.

Tatbikat ve eğitimler ile ilgili bilgiler veren Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın,” Biz ilçemizde Devlet Hastanesine çalışan  personele ve hastalara yönelik yangın ve kurtarma tatbikatı yaptık. Bu yönde buradaki personele hem teorik hem de uygulamalı yangın ve kurtarma tatbikatı düzenledik. İlçemizdeki diğer kurum ve kuruluşlara yönelik eğitimlerimiz sürecektir” dedi

Hastanede yapılan tatbikatla ilgili bilgi veren Başhekim Uzman Dr. Zülfikar Çelik,” Bugün hastanemizde gerçekleştirilen yangın tatbikatı başarılı bir şekilde ifa edilmiştir. Bu tatbikatın amacı, meydana gelebilecek olağan üstü durumlarda nasıl bir organizasyon yapılmalı onun bir planlamasını yaparak sivil savunma uzmanımızın önderliğinde tüm personelin katılımı ile bu tatbikatı gerçekleştirilirken, tatbikatta itfaiye, ambulans ve biz yöneticiler olarak hazır bulunduk. Organizasyonda emeği geçen tüm personel arkadaşlarımıza, hastalarımıza ve hasta yakınlarına ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

From DEVLET HASTANESİ YANGIN TATBİKATI, posted by Mustafa Kanca on 1/10/2014 (11 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz