ALAPLI HABERLERİ

DİYANET UMRECİLERİ UĞURLANDI

19 Mart 2013
585 kez görüntülendi

DİYANET UMRECİLERİ UĞURLANDI

Alaplı ‘dan  Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizasyonuyla    kutsal topraklara gidecek olan 20   kişilik grup umre kafilesi  için uğurlama töreni yapıldı

 

Umreye gidenler için Alaplı Merkez Camiinde ikindi namazından sonra   uğurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen uğurlama törenine Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, umreye gidenlerin yakınları ile umre adayları katıldı.

 

Kuran Kerim ve ilahilerin okulmasının ardından müftü MehmetBektaş dua yaptı.

Dua yapmadan önce umreye gidenlere tavsiyede bulunan Bektaş umreye giden vatandaşlarını dönüşlerinde hediye olarak sadece hurma ve zemzem suyu almalarını istedi. Umrecilerin kutsal topraklarda sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Bektaş, “Bazılarınız umreye önceden gitmiş olabilir. Fakat ibadet, ihrama girmek, beytullaha gidip tavaf yapmak ve görevlerinizi yapma hususunda rehberlerimiz vardır. Onlara mutlaka kulak veriniz. Bir diğer husus ise sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü orada sizi öfkelendirecek olan bazı hareketler arakadasınız ya da bir başkası tarafından ortaya çıkabilir. Sermayeniz elinizden kaybolabilir. Öfkenizi yenmek ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Orada sokaklarda zamanınızı heba etmeyiniz hediye olarak hurma ve zemzemle dönün. Hediye alacaksınızda Türkiye’den alın”

 

Umreci kardeşlerimizi göndermek üzere burada toplandık.Umreci kardeşlerimize sağlık ve sıhhat ve esenlik içerisinde gidip gelmeyi diliyoruz. Gitmek isteyenlere de oraları görmeyi, gidenlere de tekrar gitmeyi oraları doya doya görmelerini, usulüne uygun tavaflarını ve Safa ve Merve arasında saylarını yapmalarını ve orada bizler için vatanımız için dualar yapmayı nasip eylesin  dedi.

Daha sonra umreye gidecek olanlarla hatıra fotoğrafı çektirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz