ALAPLI HABERLERİ

DÖRDÜNCÜ GRUP UMRECİLER UĞURLANDI

20 Şubat 2013
617 kez görüntülendi

DÖRDÜNCÜ GRUP UMRECİLER UĞURLANDI

Alaplı ‘dan Vefa Tur organizasyonunda özel bir tur şirketi ile kutsal topraklara gidecek olan 36  kişilik dördüncü  grup umre kafilesi uğurlandı.

Gidenler ve uğurlanyanlar sevinç ve ayrılık gözyaşları döktüler.

 

Umreye gidenler için Alaplı Merkez Camiinde ikindi namazından sonra  tören uğurlama töreni düzenlendi. Düzenlenen uğurlama törenine Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Alaplı belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu  umreye gidenlerin yakınları ile umre adayları katıldı.

 

Kuran Kerim ve ilahilerin okulmasının ardından müftü MehmetBektaş dua yaptı.

dua yapmadan önce umreye gidenlere tavsiyede bulunan Bektaş umreye giden vatandaşlarını dönüşlerinde hediye olarak sadece hurma ve zemzem suyu almalarını istedi. Umrecilerin kutsal topraklarda sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Bektaş, “Bazılarınız umreye önceden gitmiş olabilir. Fakat ibadet, ihrama girmek, beytullaha gidip tavaf yapmak ve görevlerinizi yapma hususunda rehberlerimiz vardır. Onlara mutlaka kulak veriniz. Bir diğer husus ise sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü orada sizi öfkelendirecek olan bazı hareketler arakadasınız ya da bir başkası tarafından ortaya çıkabilir. Sermayeniz elinizden kaybolabilir. Öfkenizi yenmek ve sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Orada sokaklarda zamanınızı heba etmeyiniz hediye olarak hurma ve zemzemle dönün. Hediye alacaksınızda Türkiye’den Alaplı’dan esnaflardan alın”

 

Umreci kardeşlerimizi göndermek üzere burada toplandık.Umreci kardeşlerimize sağlık ve sıhhat ve esenlik içerisinde gidip gelmeyi diliyoruz. Gitmek isteyenlere de oraları görmeyi, gidenlere de tekrar gitmeyi oraları doya doya görmelerini, usulüne uygun tavaflarını ve Safa ve Merve arasında saylarını yapmalarını ve orada bizler için vatanımız için dualar yapmayı nasip eylesin diye dua yaptıktan sonra umreciler bir otobüsle ilçemizden ayrıldılar

Umrecilerin başında şirket görevlisi İsmail Demirhan’da umreye gitti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz