ALAPLI HABERLERİ

DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜNDE YÜRÜDÜLER

3 Ekim 2012
886 kez görüntülendi

DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜNDE YÜRÜDÜLER

Alaplı İlçesinde Dünya yürüyüş günü kapsamında erkekler dans etti. Kadınlar aerobik yaptı.

Alaplı’da ‘3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinlikleri kapsamında İlçe protokolü ellerinde pankartlar ve dövizlerle kadınlar pazarından başlayan Alaplı güreş sahasında son bulan yaklaşık 1 km yürüdü.

Yürüyüşte açılan ve yöreye özgü şive ile yazılan ‘Erütelim yağları çıkıveylim bayırları’ şeklindeki pankart dikkat çekti. Güreş sahasında son bulan yürüyüşün ardından müzik eşliğinde başta İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı başta olmak üzere daire müdürleri, Siyasi Parti İlçe başkanları ve sivil toplum örgütleri başkanları müzik eşliğinde aerobik yaptı. Aerobik sırasında bazı daire müdürleri dans ederken kadınlar ise aerobik yaptı.

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Gamze Oynar, yaptığı konuşmada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığınca, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında fiziksel aktivite konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıya yürüyüş düzenlendiğini söyledi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, Sporu eksersizi bundan sonra devam ettirmeyi düşünüyoruz. Haftada bir iki gün hafta içi mesai bitiminden sonra spor yapmayı düşünüyoruz. Hafta sonları doğa yürüyüşü düzenlemeyi düşünüyoruz.” Dedi.

ALAPLI’DA DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ile kanca67

ALBUM ADI DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ, Fotograf Mustafa Kanca on 10/03/2012 (83 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜNDE YÜRÜDÜLER Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz