ALAPLI HABERLERİ

DÜNYA’NIN MATEMATİĞİNİ ÇÖZDÜLER

11 Şubat 2019
900 kez görüntülendi

DÜNYA’NIN MATEMATİĞİNİ ÇÖZDÜLER

 

Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu dünya çapında yapılan Caribou Math Contest yarışmasına dahil olarak adını dünyanın ilk 50 okulu arasına yazdırdı ve Caribou Math Contest Matematik yarışmasında dünya sıralamalasına girdi.

Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu Matematik Öğretmeni Goncagül KORKMAZ koordinatörlüğünde okulun matematik zümresinin desteğiyle sürece hazırlanan öğrenciler ,Uluslar arası ölçekte ingilizce olarak sorulan sorular ,Müdür Yardımcısı Sefa HALICIOĞLU ve İngilizce zümresinin çeviri desteğiyle (İngilizce- Türkçe) bütün dünyada eş zamanlı olarak yapılan Caribou Matematik Yarışmasında başarılı oldular.

Caribou Matematik Yarışması (Caribou Math Contest ) Nedir ?

Eğitim-öğretim yılı boyunca altı kez Kanada Brock Üniversitesi tarafından düzenlenen dünya çapında çevrimiçi bir Matematik yarışmasıdır.

Bu yarışmalara dünyada çeşitli ülkelerden 3/4, 5/6, 7/8, 9/10, 11/12 sınıf seviyelerinde binlerce öğrenci katılmaktadır. Yarışmada sorular İngilizce, Fransızca ve Farsça olmak üzere 3 farklı dilde sorulmaktadır.

DünyaDA 28 ülkeden yüzlerce okuldan 14.600 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen üst düzey matematik becerilerini ölçen bu yarışmaya ülkemizde katılım sağlayan okullar arasında tek devlet okulu Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu olarak kayıtlara geçmiştir.

Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu öğrencileri, Matematik alanındaki yetenek ve becerilerini küresel ölçekte eğlenceli şekilde değerlendirebilme fırsatı bularak farklı ülkelerden tanımadıkları binlerce akranına karşı online bir Matematik mücadelesi verdiler.2018/2019 Eğitim-Öğretim yılının Aralık ayında yapılan son Caribou Matematik yarışmasında; Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu’da online olarak Bilişim Teknolojileri Laboratuar ortamında Matematik Öğretmeni Goncagül KORKMAZ koordinatörlüğünde yapılan sınavda;

3/4 . sınıflarda Zeren Ecem AKDEMİR(Ahmet Zeki Atalay İlkokulu) Türkiye Birincisi ve Dünya İkincisi.

5/6 . sınıflarda Berra ASMA Türkiye İkincisi ve dünya sıralamasında 32.sırada

5/6 sınıflarda Elif Nur ATLIHAN Türkiye üçüncüsü ve dünya sıralamasında 33.sırada yer almışlardır.

Bunun yanısıra Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu’nu temsilen sınava dahil olan İgranur ÖZDEMİR, İrem YILMAZ, Batın ASMA, Nihal SOYYİĞİT, Ecrin EFE, Ali Efe TÜRKOĞLU, Ceren YILMAZ ulusal ve küresel ölçekte sıralamalarda yer alarak, diğer yarışmalara katılmaya hak kazanmışlardır. 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılının başlangıcından bu yana 3 yarışmaya girerek güzel dereceler alan öğrenciler Şubat,Mart,Nisan aylarında yapılacak olan yarışmalara girmeye de hak kazanmışlardır.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat ÇEVİK, Caribou Matematik Yarışmasında Ülkemiz ve Dünya genelinde başarı gösteren Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu öğrencilerini tebrik etti.Öğrencileri yarışma sürecine hazırlayan okul yönetim kadrosu ve eğitim kadrosuna teşekkür etti.MEB 2023 Eğitim Vizyonunda Stem,Endüstri 4.0,Matematik ve Fen Bilimleri alanında yetenek ve becerisi olan özel yetenekli öğrencilerin destekleneceğini belirtirken; üst düzey becerilerle hayata hazırlarken bu öğrencilerin potansiyellerinin ülkemiz geleceği ve küresel ölçekte ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmede önemli olduğunu vurguladı.Öğrencilerin yetenek ve becerilerini kullanabilmeleri için teşvik edeceklerini,onlara deneyimleme imkanı sağlayacaklarını söyledi.

4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz