ALAPLI HABERLERİ

DURSUN ALİ ERZİNCANLI BÜYÜLEDİ

15 Eylül 2012
866 kez görüntülendi

DURSUN ALİ ERZİNCANLI  BÜYÜLEDİ

Alaplı  ilçesinde düzenlenen ‘Şiir Dinletisi’nde Serdar Tuncer ve  Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Programın sunumunu Mikail Şimşek yaptı.Program İstiklal Marşının okunması ile başladı.Açılış  Kur’annı müftülük şefi Sait Okur okudu. Açılış  konuşmasını Alaplı’yı Geliştirme Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Namık Çelik yaptı.Çelik Bu programımızın organizasyonunda  derneğimize yardımcı olan başta belediyemiz ve organizasyona destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.Program Hayırlara vesile olsun dedi.

Alaplı’yı Geliştirme Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına gerçekleştirilen gecede  Serdar Tuncer ve Dursun Ali Erzincanlı katılan herkese unutamayacakları bir gece yaşattı

Daha sonra Meddah-ı Fakir Yusuf Duru katılanları güldürürken bir yandan da düşünmeye sevk etti. Peygamber aşkının nasıl olması gerektiğini herkese güldürürken anlattı.

 

Alaplı Belediyesi kültür merkezinde gerçekleştirilen şiir dinletisine  Alaplı Belediye Başkan vekili İbrahim Şengün, Mal Müdürü Adnan Çetin, Ak Parti  İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit  ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Yaklaşık üç saat süren programda Erzincanlı, programda sevilen eserlerini, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) doğduğu günden vefatına kadarki sevinçlerini, hüzünlerini anlattı. Yapılan programda Erzincanlı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile eşleri Hz. Aişe validemiz arasında geçen on bir kadının hikayesinin anlatıldığı şiir tarzındaki anlatımıyla solunu dolduranlara aile içi sorunları nasıl aşacaklarını aktardı.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI KİMDİR?

İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini Erzurum’da tamamlayan Dursun Ali Erzincanlı İmam hatip Lisesi mezunu. Lise eğitiminden önce 3 yıl boyunca Kuran Kursu eğitimi aldı. Yıl 1992’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik bölümünü kazanınca ailesiyle birlikte “hayallerimin şehri” dediği İstanbul’a yerleşti. 1993 yılına kadar 1 yıl boyunca bir film şirketinde Mesut Uçatan beyle beraber çalıştı. 1993 yılının temmuz ayında Moral FM’de yaklaşık 10 yıl boyunca, ardından Radyo Onbeş’te çalışmaya başladı. Kanal 7’de yayınlanan Asrı Saadetten Tablolar programı ve Ramazan boyunca Radyo da İftar programı sundu. Yönetmenliğini Nazif Uçan’ın yaptığı “Veysel Karani” ve “Rabia” filmlerinde başrolde oynadı. Neredeyse her yıl albüm çıkaran Dursun Ali Erzincanlı genelde albümlerini Ramazan da çıkarmaya özen gösteriyor.

Eserlerinde, çoğunlukla Efendimiz (S.A.V)’e olan sevgisi yer almaktadır. Hz Muhammed (S.A.V)’e olan sevgisini o kadar içten ve samimi anlatıyor ki, adeta Efendimiz (S.A.V)’in zamanını yaşıyor ve yaşatıyor. Eserlerini yürekten yorumlamasıyla dinleyenlerin adeta ruhunu okşuyor ve dinlendiriyor.

Dursun Ali Erzincanlı Efendiliği, eserleri ve başarılı yorumuyla herkesin sevgisini kazanmaya devam ediyor.

ALBUM ADI DURSUN ALİ ERZİNCANLI ALAPLI’DA, Fotograf Mustafa Kanca on 9/14/2012 (85 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


DURSUN ALİ ERZİNCANLI BÜYÜLEDİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz