ALAPLI HABERLERİ

EFSANE DOKTOR AHMET ACAR VEFAT ETTİ

7 Aralık 2014
3.666 kez görüntülendi

EFSANE DOKTOR AHMET ACAR VEFAT ETTİ

Alaplı ilçesine 1953 yılında Hükümet Tabibi  olarak atanan 20002’li yıllara kadar doktorluk yapan efsane doktor Ahmet Acar  vefat etti.

Kdz. Ereğli Kemer köyünde 1926 yılında doğan  Ahmet Acar 1952 yılında doktorluk mesleğine başladı. 1953 yılında Alaplı ilçesinde Hükümet Tabibi görevine atandı.Alaplı’da uzun yıllar hükümet tabibi görevini sürdürdü. Emekli olduktan sonra evinin alt katına muayenehane açarak doktorluk görevine devam etti.

Alaplı’da binlerce kişiyi  tedavi ederek  ilçenin efsane doktoru oldu. Düzce, Bolu, Ankara, Adapazarı, İzmit ve Ankara illerinden hastalar tedavi olmak için Alaplı ilçesine gelmeye başladılar.

Son zamanlarda sağlık sorunları nedeni ile doktorluk mesleğini yapamaz hale gelince mesleğini bırakmak  zorunda kaldı.

Dr. Ahmet Acar’ın  3 kız 2 erkek 5 çocuğu var.  Oğulları Hakan Acar diş doktoru, Hürtan Acar Beyin cerrahi uzmanı,  Kızları Necla Acar Ziraat mühendisi, Hülya Acar yüksek hemşirelik, Fatoş Acar Grafik Tasarım bölümünde okudu. Eşinin önceki evliliğinden olan Cumhur Eraydın ile Hayrettin Eraydın Erdemir emeklisi Ali Eraydın gümrük muhafaza memuru idi.

 

1983 Yılında geldiği Taraklıda herkes tarafından sevilen Özaslan, bu akşam saat 23.00 sularında evinde yere düştü. Meslektaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan Özaslan ambulans ile Geyve Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktor Özaslan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dr. Ahmet Acar’ın cenazesi öğle namazından önce Merkez Camisi önüne getirildi. Öğle namazından sonra burada cenaze namazı kılınarak Merkez Mezarlığı yanına defin edildi.

Cenaze törenine Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ,eski Belediye başkanları ,siyasi partileri başkan ve temsilcileri, Sivil Toplum örgütü başkan ve yöneticileri, Alaplı halkı ve sevenleri katıldı.

Alaplı Haberleri  Ailesi olarak Merhum’a Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

From DR. AHMET ACAR’IN CENAZESİ, posted by Mustafa Kanca on 12/07/2014 (88 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz