ALAPLI HABERLERİ

“EĞİTİM DEDE” EBEDİYETE UĞURLANDI

9 Şubat 2015
729 kez görüntülendi

“EĞİTİM DEDE” EBEDİYETE UĞURLANDI

Karadeniz Ereğli’de iş hayatı süresince tasarruflarıyla ilçede 8 okul ile bir huzurevi inşa ettiren 85 yaşında yaşamını yitiren hayırsever İbrahim İzmirli toprağa verildi.

İlk olarak İzmirli için Ereğli Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiği Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin ve İzmirlioğlu Camisi’nin 1991 yılında ilçeye kazandırdığını bu tarihten itibaren ise belirli aralıklarla 8 okulun devlet işbirliği ile yapılmasını sağladığını söyledi. Hayır işlerinden dolayı bir çok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen, plaketlerle ödüllendirilen, teşekkür beratı alan İzmirli’nin, Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce üstün hizmet madalyasına layık görüldüğünü belirten Korkmaz şunları söyledi:

“HUZUREVİ İLE BAŞLADI

Hüseyin İbrahim İzmirli, gençlik yıllarında ilçede ve çevresindeki cami ve Kur’an Kurslarının yapımı gibi hayır işleriyle uğraştı. Aileden gelen mesleği ayakkabıcılık olan İzmirli, şehir içinde sebzecilik, meyvecilik, hayvancılık işleriyle ilgilenmiştir. Bugün bile piyasalarda görülen ve ailesinin imalatı olan yemeni adındaki çarığın imalatı ile de ilgilenmeye devam etmiştir. Vatani görevine 1950’de başlayan İzmirli, Zonguldak’ın tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Çelikel’in torunu Süheyla Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten de 1959 yılında bir kız çocukları dünyaya gelmiştir. Yaşamındaki en önemli amaçlarından biri olan huzurevinin yapılması için büyük uğraşlar sarf eden İzmirli, bugün 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiği Karadeniz Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin 1991 yılında kente kazandırılmasında büyük emek verdi. Huzurevinin yanındaki İzmirlioğlu caminin yapımını da sağlamıştır.

ÇOK ÇABA SARFETTİ

Bugüne kadar Karadeniz Ereğli’de 8 okulun devlet işbirliği ile yapılmasına katkı sağlamıştır. Karadeniz Ereğli’de yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve ikinci dönemde eğitime başlayan Fen Lisesi’nin Karadeniz Ereği kurulmasında da en büyük paya sahiptir. Spor Lisesinin Kdz.Ereğlimize kazandırılması için yoğun çaba sarf etmiş ve ön protokol hazırlanarak 2015 yatırım planına alınması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

KAZANDIRDIĞI OKULLAR

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlkokulu,

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu Ortaokulu,

1996 yılında eğitim-öğretime başlayan İzmirlioğlu İlkokulu, 1998 yılında eğitim-öğretime başlayan Kepez İzmirlioğulları Ortaokulu,

2001 yılında eğitim-öğretime başlayan Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu,

2002 yılında eğitim-öğretime başlayan Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu,

2008 yılında eğitim-öğretime başlayan Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi,

2014 yılında eğitim-öğretime başlayan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesine bir derslik

EĞİTİME HAYAT VERDİ

Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen, plaketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İzmirli, Türkiye Cumhuriyetti Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce üstün hizmet madalyasına layık görüldü. İzmirli son olarak da Forum İstanbul tarafından düzenlenen “Eğitime Hayat Verenler” listesine de seçildi ve plaketle ödüllendirildi. Hayırseverimiz eğitim dedemizin mekanı cennet olsun. Eğitime yapmış olduğu hizmetler için kendisine ne kadar dua etsek azdır. Kendisini şükranla ve minnetle anıyoruz. Kederli ailesine başsağlığı diliyoruz”

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İzmirli’nin cenazesi Ali Molla Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, belediye başkanları, huzurevi sakinleri, öğrenciler, eğitim camiasının yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz