ALAPLI HABERLERİ

EĞİTİMDE KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

15 Haziran 2013
612 kez görüntülendi

EĞİTİMDE KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Bakanlık olarak 9 yıldır toplam kalite çalışmaları yürüttüklerini anlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu çalışmaların temel amacının, eğitimde kalite ve başarıyı ulusal ve uluslararası düzeyde daha yukarılara çıkarmak olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türk milli eğitim sistemi, günümüzde bilgiye erişme yollarını bilen, bilgiyi üreten, kullanan, bilimsel düşünmeyi öğrenen ve birey olma niteliğini kazanmış, hoşgörülü yetenekli ve kalite bilinciyle hareket edebilen, donanımlı insan yetiştirme misyonunu üstlenmiştir” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım ve Ödül Töreni”ne katıldı.

 

Törende yaptığı konuşmada, Eğitimde nitelik ve daha iyiye, daha kısa sürede, daha az maliyetle ulaşma arzusunun, yönetimde yeni yaklaşımların doğmasına neden olduğunu söyleyen Bakan Avcı, bunlardan birinin de toplam kalite yönetimi olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak 9 yıldır toplam kalite çalışmaları yürüttüklerini anlatan Bakan Avcı, bu çalışmaların temel amacının, eğitimde kalite ve başarıyı ulusal ve uluslararası düzeyde daha yukarılara çıkarmak olduğunu belirtti.

 

Toplam kalitenin, insan, iş, ürün ve hizmet kalitesini bütüncül bir yaklaşımla ve tüm çalışanların katkılarıyla sürekli arttırılmasını hedefleyen bir yönetim yaklaşım olduğuna dikkati çeken Bakan Avcı, “Türk milli eğitim sistemi, günümüzde bilgiye erişme yollarını bilen, bilgiyi üreten, kullanan, bilimsel düşünmeyi öğrenen ve birey olma niteliğini kazanmış, hoşgörülü yetenekli ve kalite bilinciyle hareket edebilen, donanımlı insan yetiştirme misyonunu üstlenmiştir. Türk milli eğitim sistemi, bu misyonunu ancak kalite bilinciyle hareket ettiğinde ve toplam kaliteyi eğitim sistemine entegre edebildiği ölçüde yerine getirmiş olacaktır” dedi.

 

Bakanlık olarak toplam kalite yönetimi 1999 yılından itibaren uyguladıklarını ve 2005 yılından bu yana da yılın kaliteli okulu ve ekibine ödül verdiklerini anlatan Bakan Avcı, bugüne kadar 25 bin 267 okul ve kurum başvuru yaptığının, bunlardan 118’e yılın kaliteli ekibi, 126’sının ise yılın kaliteli ekibi ödülü verildiğini kaydetti.

 

2012-2013 kalite uygulamaları sürecine 3 bin 449 kurum ve ekibin başvuruda bulunduğunu, bunlardan 20’sinin finale kaldığını dile getiren Bakan Avcı, eğitimde kalite uygulamalarının zenginleştirilerek, tüm kurumlarda uygulanmasıyla hizmet kalitesinin artırılmasının sağlanacağını söyledi. Bu yıl örgün ve yaygın eğitim kurumlarından 787 bin 830 öğrencinin mezun olduğunu bildiren Bakan Avcı, “Bu mezunlarımızı yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyor. Çocuklarımızın anne, baba ve ailelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bakan Avcı, konuşmasının ardından yılın kaliteli okul-kurumlarına ödüllerini verdi. Avcı, ödüller verilirken daha sonra sahne alacak ekipler için nasıl ödül alınacağını ve nasıl poz verileceğini gösterdi. Bakan Avcı’nın poz vermeyi gösterirken plaketi yanlış kişiye verdiğini anlayınca, “Yanlış adama vermeyeceksiniz” demesi, salonda gülüşmelere sebep oldu.

 

– Yılın kaliteli okul-kurumları ödüllerini aldı

 

Törende, yılın en başarılı okul ve ekiplerini ödüllendirdi. Kurum dalında birincilik ödülünü Şanlıurfa Merkez Özel Çağlayan İlk ve Ortaokulu, Bartın Merkez TOKİ Ortaokulu aldı. Yılın kaliteli ekibi ise Aydın Nazilli Aşağı Yakacık İlköğretim Okulu, İstanbul Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Manisa Merkez Çağatay Uluşahin İlköğretim Okulu seçildi. İkincilik Ödüllerini Kurum dalında Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu, Kaliteli Ekibinde Ormanlı İlköğretim Okulu ikincilik ödülü verildi

 

Bakan Avcı, toplantı öncesinde de standları gezerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

ALBUM ADI TOPLAM KALİTE VE EKİP ÇALIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ, Fotograf Mustafa Kanca on 6/14/2013 (92 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz