ALAPLI HABERLERİ

EMEKLİ ALBAY’DAN NAHT SERGİSİ

28 Haziran 2013
897 kez görüntülendi

EMEKLİ ALBAY’DAN NAHT SERGİSİ

Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan emekli Deniz Kıdemli Albay Yalçın Akın, Kdz. Ereğli’de “Naht Sergisi” açtı.

 

Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Abdi İpekçi Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, belediye personeli ve davetliler katıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yalçın Akın’ı başarılı çalışmalarından ötürü kutladı serginin mutlaka görülmesi gerektiğini vurguladı.

Sanatçı Yalçın Akın’da, Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk festivali etkinlikleri kapsamında sergi açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve desteklerinden ötürü Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergilenen Naht eserler büyük beğeni topladı.

NAHT SANATI NEDİR?

Naht, ağacı kabartma şeklinde yontmak suretiyle şekil verme sanatıdır. Yapılan araştırmalarda İslamiyet’ten önce Orta Asya’da yaşayan Türklerin heykel ve oyma süsleme eserlerine rastlanmış. Bu eserlerde Çin ve Hint sanatının izleri görülmekte. Ancak İslam dininin heykeltıraşlık sanatına müsaade etmemesi, Müslümanlar ve Türkler arasında ahşap oymacılığı sanatında ilerlemesine yol açmış.

ALBUM ADI NAHT SERGİSİ, Fotograf Mustafa Kanca on 6/28/2013 (24 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz