ALAPLI HABERLERİ

EMEKLİ EĞİTİMCİ TAHİR YAMANER VEFAT ETTİ

2 Aralık 2014
905 kez görüntülendi

EMEKLİ EĞİTİMCİ TAHİR YAMANER VEFAT ETTİ

Kdz. Ereğli’nin tarihi okullarından biri olan Nimet İlkokulu’nun eski müdürlerinden Tahir Yamaner (88) 1 Aralık 2014 Pazartesi günü yaşama veda ederek aramızdan ayrıldı.

Bir süredir rahatsız olan Yamaner’in vefatı büyük üzüntü yarattı. Cenazesi aynı gün Ali Molla Camisinde kılınan ikindi namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene, AK Parti  ve CHP ilçe başkanları, bazı belediye meclis üyeleri,sivil toplum örgüt başkan veya temsilcileri, yakınları, dostları ve ailesi katıldı.

Alaplı haberleri sitesi  olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

TAHİR YAMANER KİMDİR?

Kdz.Ereğli’nin Şamlar Köyünde 1927 yılında dünyaya gelen emekli öğretmen Tahir YAMANER,ilkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra 1940 yılında Kastamonu Gölköy Enstitüsü’nde eğitime devam etti. 1945 yılında okulunu başarıyla tamamladıktan sonra kendi köyünde öğretmenlik yapmaya başlayan Yamaner 1948 yılında Mahmure Hanım ile evlendi.

Abdi Köyünde ve Kızılcapınar’da öğretmenlik yaptı. 1960 yılında şimdileri Öğretmen Evinin bulunduğu yerdeki Nimet İlkokulunda öğretmen olarak görev yapmaya başlayan Yamaner 1964 yılında da bu okulda Müdür olarak görevlendirildi. 1981 yılında 36 yıllık eğitim öğretim yılının ardından canla başla çalıştığı Nimet İlkokulu’ndan emekli oldu.

Geçtiğimiz yıl 68. öğretmenler gününü kutlayan Tahir Yamaner; Müfide, Mahir, Mürşide ve Maksude adında dört çocuk sahibi ve her çocuğundan 2’şer tane dünya tatlısı torunu var.

YAMANER, Atatürk’ün doğumunun 100. yılında başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği’nde göstermiş olduğu hizmetlerden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 27 Ağustos 1982 yılında Başarı Belgesi alırken, 1974 Uluslararası Kanser ve Savaş Haftasında ki çalışmalara katılarak göstermiş olduğu yardımlardan dolayı Teşekkür Plaketi ile ödüllendirildi.

2010 yılında 21 yıl görev yaptığı Nimet İlkokulunda yeniden düzenlenen Çok Amaçlı Salona katkılarından dolayı; Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü (MEM) Turan AKPINAR, Okul Müdürü Ali TURAN ve Müdür Yardımcıları ile Okul Aile Birliği temsilcileri ve aile fertlerinin de katıldığı törende kendisine plaket takdim edildi.

tahirrr

tahirrrr tahirrr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz