ALAPLI HABERLERİ

EMNİYETTEN AÇIK TÜTÜN OPERASYONU

13 Kasım 2012
1.473 kez görüntülendi

EMNİYETTEN AÇIK TÜTÜN OPERASYONU

Alaplı ilçesinde, kaçak olduğu ileri sürülen 54 kilogram kıyılmış tütün ile 9 bin makaron ele geçirildi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri, kaçak tütün ve makaron

(sarmalık kıyılmış tütün mamulünde kullanılan boş filtreli sigara tüpü) satıldığı iddiasıyla 2 iş yerinde arama yaptı.

İş yerlerinde toplam 54 kilogram kıyılmış tütün, 45 kutu içinde 9 bin makaron ile çok miktarda sigara filtresi ele geçirildi.

İş yeri sahipleri M.Ş ve S.Ö, ile çalışan V.D. hakkında 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna muhalefetten yasal işlem yapıldı.

Şüphelilere 550’şer lira para cezası uygulandığı bildirildi

Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle deniliyor; Son zamanlarda ülkemiz genelinde sarmalık kıyılmış tütün ve kaçak yabancı menşeli sigara satma  olaylarının artması nedeni ile yapılan istihbari çalışmalar neticesinde ilçemizde kaçak sigara  ve kıyılmış tütün satıldığı tespit edilen işyerinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından 05.11.2012 tarihinde yapılan eşzamanlı operasyon ile 2 ayrı işyerinden toplam  54 Kg sarmalık kıyılmış tütün, çok miktarda sigara filtresi, 200’lük paket halinde 45 kutu sigara makaronu ve 10 paket sigara sarma kağıdı yapılan operasyon neticesinde ele geçirilmiştir.

Yapılan operasyon neticesinde M.Ş.- S.Ö. ve V.D isimli şüpheliler yakalanmış olup, şahıslar hakkında 5607 SKM ve 4733 SKM suçlarında 550.00 TL idari yaptırım cezası uygulanarak, adli mercilere sevk edilmiştir.

Halkın sağlığını tehdit eden, haksız kazanç sağlayan ve vergi kaybına neden olan şahıslara karşı  vatandaşlarımızın açıkta sarmalık kıyılmış tütün ve kaçak sigara almamalarını, bu tür durumlara karşı uyanık olmalarını, bu tip konulara rastladıkları durumda 155 POLİS İMDAT telefonuna ihbar etmeleri istiyoruz.

EMNİYETTEN AÇIK TÜTÜN OPERASYONU Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

  1. bir dost dedi ki:

    Ya bu neki göz boyamaa .. ulu orta satıyorlar her yerde ereğlide olsun her yerde ciddi bi şekilde çalışmıyor hala polisler bu şekil olaylarda…

Yorum Yaz