ALAPLI HABERLERİ

EMRULLAH İŞLER ALAPLI’YI ZİYARET ETTİ

22 Temmuz 2014
590 kez görüntülendi

EMRULLAH İŞLER ALAPLI’YI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Zonguldak’ın Alaplı İlçesi girişinde Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Ak Parti’li Hüseyin Uysal ve partililer tarafından karşılandı.

 

Alaplı Kaymakamlığı’nın ardından partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden İşler, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İşler, polislere yönelik 22 ilde gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak yargı sürecinin başladığını belirterek, “Şimdi sorgulamalar, ifadeler alınacak. Ondan sonra iş mahkemelere intikal edecek. Biliyorsunuz Türkiye’de yargı bağımsızdır. Yargı, savcılar böyle bir karar almış demekki şimdi onun gereği yapılıyor. Hep birlikte bekleyip neticeyi göreceğiz” dedi.

‘UYARI YAPILMAMASI İSRAİL’İ ŞIMARTIYOR’

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da değerlendiren İşler, şöyle konuştu:

“Biz Türkiye olarak sesimizi yükseltiyoruz. Orantısız güç kullanılmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. İsrail’in devlet terörü estirmesini lanetliyoruz ve kınıyoruz. Bu konuda Türkiye olarak uluslararası camiaları harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. İslam İşbirliği Teşkilatı olsun, Birleşmiş Milletler’i harekete geçirme konusunda olsun. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantılar yaptı ama maalesef İsrail’e yönelik uyarılarda bulunulmadı. Buda tabii ki İsrail’i şımartıyor. Batı ülkeleri olsun, Amerika olsun, bu çatışmalarda ölen İsrail askerleri için taziye mesajları yayınlıyorlar maalesef. Burada da bir paradoks olduğu görülüyor.”

‘MAZLUM HALKLARIN YANINDAYIZ, ZALİMİN KARŞISINDAYIZ’

İşler, bölgede barış ve huzurun sağlanması için iki tarafın da aynı iradeyi göstermesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin dış politikasını barış, istikrar ve huzur üzerine kurduklarını belirten İşler, “Her zaman mazlumun yanında olmuşuzdur. 1492’lerde Yahudiler İspanya’dan sürüldüğünde yine onlara da kucak açan biz olmuşuzdur. Bizim geleneğimizde o vardır. Dolayısıyla şimdi bu yakın coğrafyadaki mazlum halkların yanındayız, zalimlerin karşısındayız. Bu bakımından biz tarafız ve taraf olmaya da devam edeceğiz. Bununla da onur ve gurur duyuyoruz. Zira zalimin yanında durmak en büyük zulümdür” diye konuştu.

‘Gazze’YE YARDIMDA BULUNUYORUZ’

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gazze’ye insani yardım yapılması yönündeki açıklaması hatırlatılması üzerine de Emrullah İşler, şöyle dedi:

“Bölgeye ilk günden bu yana yardımda bulunuyoruz. 15 bin paket gıda yardımını ailelere dağıttık. 3 bin aileye de sıcak yemek veriyoruz. Yanında tabii ki ekmeği de var. Ekmeleddin Beyin sloganı, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ olduğu için böyle bir talepte bulunmuş ama biraz geriden geliyor. Biz Türkiye olarak ilk günden beri yardım konusunda açıklamalarımızı yapıyoruz. Demekki yanındaki danışmanları iyi çalışmıyor ve gerekli bilgileri kendisine vermiyor.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinin İşler, “Bu göreve en fazla layık olan şahsiyet, aday tabii ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü 2002’den bu yana devam eden yeni Türkiye inşaasının bir yerde mimarıdır kendisi. Bu yeni Türkiye’nin mimarı olarak ta halkın seçeceği ilk Cumhurbaşkanı olmak en çok kendisine yakışmakta” dedi.

From BAŞBAKAN YARDIMCISI ALAPLI KAYMAKAMLIĞINDA, posted by Mustafa Kanca on 7/22/2014 (37 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz