ALAPLI HABERLERİ

EN YAŞLI AĞAÇLARA ZİYARETÇİ AKINI

20 Temmuz 2012
2.494 kez görüntülendi

EN YAŞLI AĞAÇLARA ZİYARETÇİ AKINI

Alaplı İlçesi Gümeli Beldesi Bölüklü yaylasında yer alan Türkiye’nin en yaşlı ağaçları ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Alaplı Gümeli Beldesinde Türkiye’nin 105 tabiat anıtı olarak tescillenen 1600 metre yükseklikte yer alan yaşları 1600 ile 1000 olan porsuk ağaçlarını görmek için Türkiye’nin değişik bölgelerinden insanlar akın ediyor.

Yaşlı ağaçlara elini süren insanlar daha sonra bol,bol hatıra fotoğraflı çektiriyor.

 

Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarına yaz ayı boyunca binlerce insanın ziyaret ettiğini söyledi. Bacaklı ve Bölüklü yaylarının turizme açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Saydam, şöyle dedi;

         “1200 rakımda bölüklü yaylasında bulunan Türkiye’nin en yaşlı ağaçları arasında gösterilen çapı 2,93, gövde çevresi 9,20 ve uzunluğu 25 metre olan 1600 yaşındakinin yanı sıra çapı 2,55, gövde çevresi 8 ve uzunluğu 20 metre olan 1000 yaşındaki porsuk ağacını görmek için Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından birçok turist bölgemize geliyor. Yılda ortalama 3 bin kişi bu ağaçları görmek için Beldemizi ziyaret ediyor. Ziyaretci sayısını arttırmak için bazı çalışmalarımız olacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarını görmek için daha çok turist gelecek” dedi.

 

Ağacı ziyarete gelen Aydınyayla Köyü Muhtarı Musa Şen ise, her yıl ailece Türkiye’nin en yaşlı ağaçlarını görmek için buraya geliyoruz. Buraya yurt dışından gelenlere de ağacı tanıtarak yardımcı oluyoruz. Doğasıyla ve temiz havasıyla Gümeli çok güzel bir yer olarak görüyorum. Herkesin buraya gelerek bu yaşlı ağaçlarını görmesini tavsiye ediyorum”

, ( )




EN YAŞLI AĞAÇLARA ZİYARETÇİ AKINI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz