ALAPLI HABERLERİ

ENGELİLER DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

21 Temmuz 2014
641 kez görüntülendi

ENGELİLER DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

ANADOLU ENGELLİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ ALAPLI ŞUBESİ

Basın Açıklaması 21/07/2014

İlçemize her Çarşamba günü ilçe dışından gelerek, engelliler yararına gazete ve dergi satışı yapanlarla ilgili ilçemizde internet ortamında yayın yapan posta 67 gazetesi imtiyaz sahibi Sn. Doğan BOSTANCI sosyal medyadaki hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunmuş ve İlçemizdeki engelliler derneğinin de buna seyirci kaldığı, müdahale etmediği gibi bir yorumda bulunmuştur.

İlçemize dışarıdan gelerek vatandaşlarımızın yardımseverlik duygularını ve iyi niyetlerini kullanarak engelliler yararına gazete ve dergi satışı yapılması bizim de rahatsızlık duyduğumuz bir husustur.
Ayrıca; bu satışların gerçekten engelliler yararına yapılıp yapılmadığı da izaha muhtaç bir konudur.
Bizler Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi yöneticileri olarak bu tür satış yapanlar olduğunu tespit ettiğimizde ya da bizlere ilçemizde gazete ve dergi satışı yapıldığı bildirildiğinde Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne konuyu bildirerek satış yapan kişilerin kanuni izinlerinin olup olmadığının incelenmesi için yardımcı olmalarını istiyor ve konunun takipçisi oluyoruz. Ancak sizlerde takdir edersiniz ki; eğer bu satışları yapanların yasal izinleri mevcut ise İlçe Emniyet Müdürlüğünün de yapabileceği çok fazla bir şey yoktur.
Bizim çok değerli Alaplı halkımızdan istirhamımız; bu tarz satış yapan kişilerden kesinlikle gazete veya dergi satın almamalarıdır.

Sn. Doğan BOSTANCI’ nın bu satışları gündeme taşıması ve bu olayı sorgulaması elbette ki önemlidir. Ancak; bu hassasiyeti gösteren bir gazetecinin konunun devamında hiçbir şekilde görüşümüze başvurmaksızın Alaplı’daki Engelliler Derneğimizi buna göz yummakla ve seyirci kalmakla suçlaması ise; gazetecilik mesleğinin, kaynağından bilgi alarak doğru haber yapma ve tarafsızlık ilkeleriyle kesinlikle bağdaşmamaktadır.
Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve tarafsızlık ilkesi temelinde haber yapmak gibi çok önemli bir misyonu olan gazetecilik mesleğini hakkaniyetle yapan çok değerli basın mensuplarımız elbette ki çok ulvi bir görev ifa etmektedirler. Ancak; basın mensubu olduğunu söyleyen bir kişinin bir haber yaparken haber hakkında yorum yaptığı bir sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin hiçbir şekilde görüşüne başvurmamakla kalmayıp dernek yöneticilerimizle ilgili kendi kişisel yorumunu habere konu etmesi de tek kelimeyle art niyetli bir yaklaşımdır.
Bizler Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi yönetim kurulu üyeleri olarak üyelerimizin ve Alaplı’da yaşayan engellilerimizin hak ve menfaatlerini her platformda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de derneğimizi yıpratma adına yapılan bu tip düşünce engellisi art niyetli kişilerin beyhude çalışmalarına da asla fırsat vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İsmail KORKUT

Yönetim Kurulu Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz