ALAPLI HABERLERİ

ENGELLER KAFALARDADIR

3 Aralık 2012
599 kez görüntülendi

ENGELLER KAFALARDADIR

Alaplı Kaymakamlığı tarafından 3 Aralık Engeliler günü dolayısıyla “Engellilerle 360 derece İletişim” konulu konferans düzenlendi.

Alaplı Yılmazlar düğün salonunda düzenlenen konferans ta konuşan Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Son dönemlerde hükümetimizin engeliler ile ilgi birçok atılımlar yaptığını söyledi. Ülkemizde engelli sayısının yüzde 15 olduğunu ifade eden Malğaç, şöyle dedi;

“Ülkemizde engelli sayısı nüfusunun yaklaşık yüzde 15 tekabül ediyor. Biz engellilerin maalesef yaşayan insanlar olarak farkında değiliz. Onların yaşadığı zorlukların farkında değiliz. 8,5 milyon olan engelli sayısı 2012 yılında 2’ye katlayarak 15 milyona ulaşmış durumda. Yarın aramızdan hiç kimsenin engelli olmayacağının garantisi yoktur. Bizler bu günden engellilerin yaşadığı zorlukları görerek pozitif ayrımcılık yaparak önlemleri almalıyız. Son dönemlerde hükümetimizin engeliler ile ilgi yaptığı atılımlar var. Engellilerimize tanıdığı sosyal haklar olsun, onların bakımları ile ilgi çalışmaları olsun. Kent mimarisinin özürlülere engellilere düzenlemesi yönünde olsun çok önemli atılımlar olmuştur. Engeliler hayatta bir şey başaramayacak, bir şey yapamayacak insanlar olarak görülmemelidir. Engel kafalardadır. Engel zihinlerdedir. Engel bedenlerde değildir. Bunları aşabilecek olan da inançtır. Kimse kimseyi bu konuda sadece bedensel engeline bakarak engelli olarak görmemelidir.”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Mehmet Kızıltaş, ise Dünyada 1 milyara yakın engelli yaşadığını ülkelerde parti kurabilir, hükümet olabilir ve hatta hükümetler yıkabilir” dedi. Ak Partinin 2 dönem birinci parti olmasının en büyük nedenlerinden birinin engelli politikaları olduğunu kaydeden Kıltaş, “Biz toplum olarak engeliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar üzerinde hepimizin bireysel sorumluluk vardır. Hiç kimsenin bu ritmi bütünlüğü bozmaya hakkı yoktur. Bizlerde bu ritme ayak uydurmamız gerekiyor. Dünyada engelli nüfus oranın yüzde 12 olarak bilindiğini ancak dünya sağlık örgütünü 30 yıllık araştırmasında dünyada engelli sayısının yüzde 15 olduğunu açıklamıştır. Neden yüzde 15 bildiğimiz engeller dışında sağlık problemi yaşayan yaşlanan insanlarda yaşam kalitesi düştüğü için onlarda birer engelli sayılıyor. Dünyada 1 milyar engelli yaşıyor. Ülkelerde parti kurabilir hükümet olabilir hükümeti yıkabilir. Ak Parti’de Türkiye’de 2 dönem birinci parti olmasının en büyük nedenlerinden biride engelli politikalarıdır. Tam 10 milyon engelli ile birlikte ailelerine içine aldığınıza 30 milyon bir potansiyele ulaşıyor. Herkesin bu potansiyeli daha dikkate almasını öneriyorum” diye konuştu.

ALBUM ADI ENGELLİLERLE 360° İLETİŞİM KONFERANSI, Fotograf Mustafa Kanca on 12/03/2012 (35 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz