ALAPLI HABERLERİ

Engelliler Derneği’nden ziyaret

3 Aralık 2013
656 kez görüntülendi

Engelliler Derneği’nden ziyaret

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut ve Dernek yöneticileri, Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenledikleri “Şiir Gecesi”ne davet ettiler.

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Dursun Ali Erzincanlı’nın katılımıyla 4 Aralık Çarşamba günü Fatih Mahallesi’ndeki Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılacak ve saat:19.00’da başlayacak Şiir Gecesi’ne herkesin katılımını beklediklerini söyledi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu da etkinliğe davet eden Korkut, “ Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlarımız, davetiye biletlerini Rampalı Çarşı’daki Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi’nden veya salon girişinden temin edebilirler. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatarak “Herkesin bunun bilincinde olması gerekir. Engellilerin herkesle eşit haklara sahip olması, karşılaşabileceği engellerin ortadan kaldırılması; çağdaş ve medeni bir toplum olmanın gereği olduğu gibi, kurumsal ve bireysel görevimizdir. Çeşitli engellerine rağmen, yılmadan, hayata küsmeden, yaşam mücadelelerini ekonomik ve sosyal hayatın her alanında yer alarak, azimli bir şekilde sürdüren engelli vatandaşlarımız, toplumumuzun en önemli güç kaynağıdır. Engellerini; yaşam mücadelelerine ‘engel’ olmaktan çıkarmayı başarabilen engelli vatandaşlarımız, bireysel yetenekleriyle de hepimizin gurur kaynağı olmuşlardır. Bütün engelli vatandaşlarımıza sizin vasıtanızla sevgi ve saygılarımızı sunuyor,  3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nün  onların özlemini duyduğu daha çağdaş ve daha modern yaşam şartlarına kavuşmalarında, yeni bir ‘pencere açmasını’ diliyorum. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz