ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI

13 Mayıs 2016
9.008 kez görüntülendi

ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI

Her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliği, protokol üyeleri tekerlekli sandalyede izledi.

Umut Yıldızı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi,Kuzey Bakım Merkezi ve  Anadolu Engeliler Derneği  tarafından organize  edilen etkinlikler 690 Evler Merkezinden başlayan konvoyun Atatürk anıtı önüne gelmesiyle  şehir içinde  Alaplı İMKB Endüstri Meslek Lisesi bando takımı eşliğinde  yürüyüşü ile devam etti.
10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Alaplı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, Anadolu Engeliler Derneği ve İlçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri tarafından Engelliler haftası dolayısıyla çok sayıda vatandaş da katıldı.
Etkinliğe katılan, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik ile diğer protokol üyeleri koltuk yerine engellilere dağıtılacak tekerlekli sandalyelere oturdu. Etkinlikte konuşan Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar , bu zaman içinde Alaplı’da görev yaptığını hatırlatarak, engelliler için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirtti.Anadolu Engeliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, yaptığı konuşmada, İlçede bulunan STK kuruluşları öncülüğünde bağışlanan tekerlekli sandalyeleri 20 engelli kardeşlerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Korkut ayrıca , “Alaplı’da Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü yok. İlçemizde yaşayan Bin’e yakın engellimiz işi olduğunda Ereğli’ye gitmek sorunda kalıyorlar. Engellimiz bu kuruma giderken en az 3 vasıta değiştirmek sorunda kalıyorlar. Bunu için İlçemizde Sosyal Hizmet Merkezi istiyoruz. En kısa sürede tüm yetkilerimizden bu noktada özverili çalışmalar bekliyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından engelli öğrencilerin hazırladığı gösteriler izlenildi. gösterilerinin ardından Protokol üyeleri, program sonunda engelli öğrenciler tarfaından yapılan el işi ve resim sergilerini ziyaret etti

engelli

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz