ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI

12 Mayıs 2016
957 kez görüntülendi

ENGELLİLER HAFTASINI KUTLADI

Özel Umut Yıldızı Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nilay Yıldız Pertev,Engelliler Haftası nedeniyle gazetecilere bir açıklama yaptı.Pertev açıklamasında şöyle dedi.

Engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin,çevresinin, toplumun kısacası tüm insanların sorunudur.

Doğuştan ve sonradan olma nedenlerle yaşanılan engellilik durumu işlev ve organ kayıplarına bağlı olarak, yaşam kalitesini temelden etkiler. Engelli bireylerin yaşamlarını sürdürmesi, bakılması, korunması, eğitilmesi ve hayata katılması sınırlı seviyededir.

Devletin sosyal devlet anlayışıyla yaptığı, yeni düzenlemeler ile bu sınırlılıklar aşılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda engelli bireylere acıma duygusuyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerinin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu bireylerin yaşam kalitesini artırmak toplumla en üst düzeyde bütünleştirilmesinden geçer. Kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan veya en az gereksinim duyabilecek şekilde yaşam koşullarının engelli bireye sağlanması gerekmektedir.

Bu nedenle bu bireye hizmet götüren kamu, özel sektör ,gönüllü ve sivil toplum örgütlerinin güçlenmesine önem verilmelidir.

Bizde Umut Yıldızı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bu bireyleri  toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaktayız ve sağlamaya da devam edeceğiz.

nilayyy

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz