ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ KURMAK İSTİYORLAR

3 Aralık 2012
691 kez görüntülendi

ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ KURMAK İSTİYORLAR

 

Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Alaplı’da engeliler spor kulübü kurmak istediklerini bildirdi.

Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkemizde 8,5 milyon Alaplı’da ise Bin’e yakın engelli yaşadığını söyledi. Engellilerin eğitimi konusunda önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Korkut, şunları söyledi;

3 Aralık günü Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1992 yılında dünya engeller günü olarak kabul edilmiştir. Dünya sağlık örgütü verilerine göre 5 yıl önce dünya nüfusunun yüzde 10 engeliyken bu gün bu orana yüzde 15 olmuştur. Bu artışın sebebi Birleşmiş Milletlerin engelleyemediği savaşlardır. Bu gün hala dünyanın çeşitli coğrafyalarında devam eden savaşlar sonucu insanlar ya ölmektedir. Ya da sakat kalmaktadırlar. Ülkemizde 8,5 milyon, İlçemizde ise Bin’e yakın engelli yaşamaktadır. Türkiye’de engellilere bazı haklar verildiği ve engellilerin sosyal yaşama entegrasyonu sağlanmasında 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı engelliler yasası bir nebzede olsa iyileştirilmiştir. Ancak bu haklar engellilerin tüm haklı istek ve taleplerine cevap verdiğini söylemek mümkün değildir. Son günlerde engellilerimizin eğitimi konusunda gelişmeler olmuştur. Ancak istihdamı yönünde sıkıntılar devam etmektedir. Alaplı’da 4 yıl önce kurulan derneğimiz engellilerimizin daha yaşanabilir bir Alaplı için çalışmalarına devam etmektedir. Alaplı Belediyesini tarafından engellilere yüzde 50 indirimli su ve ücretsiz otopark kullanımı kolaylığı sağlanmıştır.2012 yılında ilk kez yapılan Özürlü memur seçme sınavı için Halk eğitim merkezi müdürlüğü ile iş birliği yaparak 35 arkadaşımız ücretsiz olarak sıvalara hazırlanmıştır. Dernek olarak önümüzdeki ilk hedefimiz Alaplı’da engeliler spor kulübünü kurmaktır. Ancak kulübü kurmak için sadece 1 esnafımız bize sponsor olacağını söylemiştir. Kuracağımız kulübe esnaflarımız ve iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz. Kulübümüz çok yakın bir zamanda resmiyet kazanacaktır. İlçemizden neden bir Türkiye ya da dünya şampiyonu çıkmasın”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz