ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLERE AHŞAP BOYAMA VE DRAMA KURSU

15 Aralık 2012
820 kez görüntülendi

ENGELLİLERE AHŞAP BOYAMA  VE DRAMA KURSU

 

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara ahşap boyama drama dersi  kursu verildiği bildirildi.

Alaplı Kuzey Bakım Merkezinde tedavi gören zihinsel ve fiziksel engelli hastalara Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ahşap boyama ve vernikleme kursu verilerek engellilerin boş zamanları değerlendiriliyor.

Ayrıca Alaplı İMKB EML Lisesi Edebiyat Öğretmeni Meryem Uğurlu’da drama dersleri veriyor.

Uğurlu; Bizler zihinsel engellilerin de topluma kazandırılmasını istiyoruz. Bu kapsamda haftada iki gün  zihinsel engellilere yönelik tiyatro ve drama dersi veriyoruz. Zihinsel engelli öğrencilerimize verdiğimiz bu derslerde onların da toplum içinde bu tür sanatsal faaliyetleri yapabilecekleri göstermek istiyoruz. Burada eğitim alan öğrencilerimiz toplum içinde daha rahat hareket edebilivorlar. Tokalaşma selam verme gibi basit ama dikkat çeken bu tür davranışları eğitimlerinin ardından daha rahat yapabilen öğrencüerimiz toplumdan da dışlanmıyor.

El sanatları öğretmeni Belgin Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 35 engelliye haftada 2 gün ahşap boyama kursu verdiklerini söyledi.

Kursların çok zevkli geçtiğini ifade eden Kurt şunları söyledi;

“ Engellileri topluma kazandırmak ve onların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek için Halk eğitim müdürlüğü olarak Kuzey bakım merkezinde tedavi gören engellilere el işi ve ahşap boyama kursu veriyoruz. Kurslara 20 gün önce başladı. Haftada 2 gün süren kurslarımız çok zevki ve neşeli geçiyor. Engellilere hazır aldığımız ahşapları üzerine boyama ve el işi yapmasını öğretiyoruz.

Alaplı Kuzey Bakım Merkezi müdürü Serdar Demirkol; Bakım Merkezine gelerek kendilerine destek veren Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Belgin Kurt ve EML Edebiyat Öğretmeni Meryem Uğurlu’ya teşekkür etti. Bakım Merkezinde kalan hastalarımız öğretmenler sayesinde güzel vakit geçiriyorlar dedi


ALBUM ADI KUZEY BAKIM MERKEZİ AHŞAP BOYAMA ÇALIŞMASI, Fotograf Mustafa Kanca on 12/10/2012 (17 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz