ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLERE DESTEK PROJESİ DEVAM EDİYOR

9 Nisan 2015
623 kez görüntülendi

ENGELLİLERE DESTEK PROJESİ DEVAM EDİYOR

Alaplı’da, Engellilere Destek Projesi (EDES) kapsamında din görevlilerine “engellilerle doğru ve etkin iletişim kurma” konulu eğitim verildi.

Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, projeyle ilçede 2 bin kişiye ulaşacaklarını söyledi.

Öğrencilerle, eğitimlere başladıklarını ifade eden Korkut, şunları söyledi:  Proje kapsamında bugün Alaplı’da görevli tüm din görevlilerine bu eğitimi verdik.

Eğitmen Mehmet Kızıltaş tarafından Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda  müftülüğümüz emrinde çalışan din görevlilerine engellilerle doğru ve etkin iletişim kurma konulu eğitim verildi. İleri günlerde de esnaflarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim verilecek.”

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen eğitimde, bir din görevlisinin gözleri bağlanarak görme engellinin trafikte neler yaşadığı canlandırıldı,  Kemal Sunal’ın “Korkusuz Korkak” adlı sinema filmindeki dilenci sahnesi din görevlilerine izletildi.

İletişim uzmanı Mehmet Kızıltaş, yaptığı konuşmada, engellilerin toplumun vazgeçilmez parçası olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Sokakta görülen bir engelliye yardıma muhtaçmış gibi hemen para verilmeye çalışıldığını ifade eden Kızıltaş, “Oysa sokaktaki hiçbir engelli aciz ve yardıma muhtaç değildir. Engellilere olan bakış  değişmedikçe toplumdaki ön yargı ve ayrımcılığı  onların  üzerinden gideremeyiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz