ALAPLI HABERLERİ

ENGELLİLERE MÜJDE

15 Ocak 2014
589 kez görüntülendi

ENGELLİLERE MÜJDE

Anadolu Engeliler Birliği Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, 2014 Şubat ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına 1620 engelli memur ataması yapılacağını bildirdi.

 

Korkut, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına yapılacak olan engelli atamaları ile ilgi sevinçli olduklarını söyledi.

Alaplı’da ki engellilerin memurluk sınavlarına hazırlanmaları için 2012 yılından bu yana büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

“2014 Şubat ayı içerisinde milli eğitim bakanlığına 1620 engelli memur ataması yapılacağı devlet personel başkanlığı tarafından duyurulmuştur. 2012 yılında yapılan engelli memur alımı sınavlarında gerek sınava başvurularda, gerekse engellilerimizin sınava girebilmeleri noktasında Alaplı’da yaşayan engellilerimize her türlü desteği veren derneğimiz bu başvuru sürecinde de engellilerimize gereken desteği verecektir. 2012 yılında derneğimiz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile sınavlara hazırlık kursu açarak 35 engellimizin sınavlara hazırlanmasına katkı sağlanmıştır. Ayrıca Zonguldak il merkezinde yapılan sınava Alaplı belediyesinden araç tahsis edilerek engellilerimizin sınav yerlerine daha kolay ulaşması sağlanmıştır. Bu atama döneminde Alaplımızdan daha çok engellimizin atanarak bir iş sahibi olabilmelerini engellilerimizin devletimizden aldığı yardımlarla hayatlarını sürdüren bireyler değil; bir işi olan ve kendi ekmeğini kazanabilen bireyler olmaları tek düşüncemizdir. İş sahibi olan engelli kardeşlerimiz psikolojik açıdan onlara öz güven aşılayarak sosyal hayata daha çok katılarak sosyal ilişkilerinin gelişmesine de vesile olacaktır.”
isss

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz