ALAPLI HABERLERİ

ERDEMİR’DEN EREĞLİYE VAR ALAPLI’YA YOK

16 Şubat 2015
659 kez görüntülendi

ERDEMİR’DEN EREĞLİYE VAR ALAPLI’YA YOK

Bölgemizin ve Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan ERDEMİR çevremizdeki il ve ilçelere eğitim konusunda çeşitli destekler veren Erdemir ne hikmetse  kuruluşundan bu yana Alaplı ilçesine hiç bir katkısı olmadı.

Ereğli ilçesinde 15 köy okuluna destek veren Erdemir Alaplı’da bugüne kadar hiç bir eğitim kurumuna destekçi olmadı.

Adıyaman ve Zonguldak illerinde okullar yapan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları yönetimi  Alaplı’dan yüzlerce işçisi olmasına rağmen hiç  kültür ve eğitim yönüyle Alaplı ilçesine destek olmadı.

Ereğli ilçesinde kurulu Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir T.A.Ş.), toplum yararına olan konularda gönüllü olarak yer almayı prensip ediniyor. Erdemir, ülke ekono­misine değer yaratırken, bulunduğu bölgenin toplumsal yaşamının zenginleşmesinde aktif rol oynuyor, iş süreçlerinin bir parçası olarak değerlendirdiği toplumsal gelişime yönelik katkı faaliyetlerini sürdürüyor.

Ereğli’de  birçok okul yaptıran,  okullara fen laboratuvarları, konferans salonu ve spor salonları kazandıran, okulların teknik donanım ve onarım ihtiyaçlarını karşılayan Erdemir, bu yıl da ilçe merkezindeki okullara göre daha az imkana sahip olan köy okulları başta olmak üzere 15 okulu teknolojik eğitim araçlarına kavuşturarak, eğitime olan desteğini sürdürüyor.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ihtiyaç tespit çalışması sonucunda 15 okul belirlendi ve 16 Şubat 2015 tarihinde 10 adet akıllı tahta ve projeksiyon cihazı, Şehit Noyan Aydın İlkokulu, Gebe İlkokulu, Pınarcık Ertuğrul Gazi İlkokulu,  Şehit Madenci, Ortaokulu, Sücüllü İlkokulu, Yazıcılar İlkokulu, Bakırlık Çınar Boru İlkokulu, Ali Veli Güzel İlkokulu, Pınarcık Yaslar İlkokulu ve İmranlar İlkokulu’na, 5 adet diz üstü bilgisayar da Gülüç Vesile Dikmen İlkokulu, Gebe İlkokulu, Hasankahyalar İlkokulu, Kızılcapınar Ortaokulu, Pınarcık Yaslar İlkokulu’na Erdemir yöneticileri tarafından teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz