ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİ FEN LİSESİNE KAVUŞUYOR

30 Mart 2013
567 kez görüntülendi

EREĞLİ FEN LİSESİNE KAVUŞUYOR

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde hayırsever eğitim gönüllüsü Hacı İbrahim İzmirlioğlu ile birlikte, Ereğli’ye kazandırılan Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, hükümetin ve hayırsever eğitim gönüllüsü Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun katkılarıyla Ereğli’ye yapılan kamu yatırımlarından birisi olan Fen Lisesi inşaatını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Yapımı üstlenen firma yetkilisi inşaat mühendisi İbrahim Körükçü, yağmurlu havalarda dahi 45 elemanla çalışarak okulu 29 Temmuz’a kadar bitirileceğini söyledi.

 

312 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ PANSİYONU OLACAK

Spor salonları ve yatakhaneleri ile birlikte toplam beş bloktan oluşan ve içinde yer alacak kimya ve biyoloji laboratuvarları ile sayılı okullar arasına girmesi öngörülen Fen Lisesinin şimdiden öğrenci ve öğretmenlerden yoğun talep aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç da, yapılan bina hakkında teknik bilgiler verdi.

Kılıç, Eylülün 2. Haftasında yeni eğitim öğretim döneminde 78 öğrenci ile okulun hizmete gireceğini belirterek; “Okulumuzda 16 derslik var, 3 müdür yardımcısı odası, 3 memur odası, kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı, fizik laboratuvarı, 2’er adet kimya-biyoloji laboratuvarı olacak, 152 kız, 160 erkek olmak üzere toplam 312 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz olacak. İlk açılışta 78 tane öğrenciyi barındıracağız. İlk açılış 9. Sınıf olacak. 76 oda yatakhanemiz olacak. İdareci odaları, dinlenme, etüt odaları, mutfak ve yemekhanesi olacak. Spor salonu olacak, gerçekten kompleks bir modern yapı Ereğli’mize kazandırmış oluyoruz. Bu okul ilimizinde medarı iftarı bir okul olacak. Çünkü okul bitmeden dahi bize şuanda talepler geliyor” geliyor dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Suat Gemici’de, çalışmaları yakından takip ettiklerini ve kısa süre içinde çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacağını kaydetti.

İnşaat çalışmalarını sürekli takip ettiğini söyleyen Hacı İbrahim İzmirlioğlu, çalışmaların ivedilikle ilerlemesini isteyerek; “15 gündür gelmiyordum. Her geldiğimde, işlerin bitmediğini gördüğümde içim acıyor. İşler uzadıkça ben üzülüyorum. Şahsımdan ziyade Ereğli’mize çok şey kazandıracak bir hizmet. İnisiyatifimizi kullandık ve bu hizmeti bu memlekete kazandırmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu hanımefendiden Allah razı olsun. Bizi kırmadı, onada müteşekkirim” dedi.

 

“İLÇELERDE BULUNMAYAN BİR HİZMET”

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra çalışmaları sürekli takip edeceklerini belirten AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da, emeği geçenlere teşekkür ederek; “İlçelerde bulunmayan bir hizmet. Bunda katkısı olan başta eğitim gönüllümüz, hayırseverimiz  hacı İbrahim İzmirlioğlu abimize, aynı zamanda dönemin milletvekili Fazlı Erdoğan ile bugünde desteğini veren Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan’a çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 6 milyon 980 bin liralık bir yatırım. Fen lisesi eğitimin kalitesini artıracak, Ereğli’de eğitimin seviyesini üst sıralara taşıyacak bir okul. Burda tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, biz sonuna kadar takipçisi olacağız. Normal teslim süresi 29 Temmuz 2013. Yeni Eğitim sezonuna burayı kazandırmış olacağız” dedi.

Çakır, firma yetkililerine tefrişat ve diğer işlerde Ereğli esnafının korunmasını da isteyerek, “Ereğli’mizde yapılan kamu yatırımlarında firmalarımızın ilk önceliğinin Ereğli esnafı olmasını çok önemsiyoruz. Buradaki esnafımızın yapabileceği işleri, kesinlikle burada yaptırmalıyız. Esnafımızı da korumalıyız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz