ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİ MÜSİAD, SORUNLARI ANLATTI

4 Mayıs 2014
672 kez görüntülendi

EREĞLİ MÜSİAD, SORUNLARI ANLATTI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanı İbrahim Sezer Elazığ’da gerçekleşen Genel İdare Kurulu Toplantısı’na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a ilçenin ulaşımla ilgili çözüm bekleyen sorunlarını aktardı.

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer 25-26 Nisan 2014 tarihlerinde Elazığ’da düzenlenen 85. Genel İdare Kurulu Toplantısı’na onur konuğu olarak katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüştüklerini söyledi. Toplantıya Ereğli’de kendisi ile birlikte Başkan Yardımcısı Abdülkadir Çınar, Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Başkan, Murat Çatalçam ile üyeler Rafet Kılıç ve Şinasi Bozkurt’un da katıldığını ifade eden Sezer, 2 gün boyunca bölgesel sorunları aktarma ve değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Sezer toplantıya onur konuğu olarak katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a Ereğli ve Alaplı’nın sorunlarını anlatma fırsatı bulduklarını belirterek “Sayın bakana Kdz. Ereğli Tersaneler Bölgesinde Lojistik Köy veya Tahmil-Tahliye Limanı yapılması, Alaplı ilçemizin Kdz. Ereğli istikametinden gelen çevre yolundan şehir girişinin açılması, Zonguldak-Kdz. Ereğli ve Kdz. Ereğli-Devrek bölünmüş yol çalışmalarının durumu konuların da ki görüşlerimizle taleplerimizi hem yazılı hem de sözlü olarak iletme şansında sahip olduk.

LOJİSTİK KÖY DEĞERLENDİRİLECEK

Tersaneler Bölgesinde yapılabilecekler konusunda değerlendirmelerinin sürdüğünü belirten sayın bakan, ülkemizde 16 Lojistik Köy projesinin faaliyetine devam ettiğini, Kdz. Ereğli’de bir Lojistik Köy yapılabilirliğiyle Alaplı ilçe girişinin açılması konusunu değerlendireceklerini ve bizleri de bilgilendireceklerini belirttiler. Gerek yapmış olduğumuz sunumda gerekse sunum sonrası bire bir görüşme şansına sahip olduğumuz Sayın bakanımızın, bölgemizde ki sorunlara vakıf olmasının yanı sıra, yapılan çalışmaları da takip ettiğini görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduk” dedi.

Bölgesel sorunların siyasi ayrım gözetmeksizin hep bir ağızdan dile getirildiğinde çözüme kavuşacağına inandığını anlatan Sezer sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Temennimiz ve çalışmalarımızın ana gayesi, bölgemizi gerek ekonomik gerekse sosyal manada yakından ilgilendiren konular hakkında devletimiz tarafından yapılan çalışmaların hızlandırılması ve çözüme kavuşturulmasıdır. Bölgemiz yöneticilerinin öncelikli sorunlarımıza odaklanarak ortak paydamız olan bölgemizin gelişme ve kalkınması konusunda tek ses çıkartması çalışmaların nihayete kavuşması noktasında etkili olacağı kanaatindeyiz. MÜSİAD olarak dün olduğu gibi bugünde, yarın da bu noktada çalışmalar yapacak, yapılan çalışmalarında takipçisi olacağız.”

müsiaddd

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz