ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİ’DE BELGELER Mİ YETKİLİLER Mİ YALAN SÖYLÜYOR

3 Şubat 2013
842 kez görüntülendi

EREĞLİ’DE BELGELER Mİ YETKİLİLER Mİ YALAN SÖYLÜYOR

Yeni ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sina Çıladır  ‘akbil’ sisteminde en yüksek teklifi vermesine rağmen Özel Çilek Halk Otobüsündeki ihaleyi alan Kent Kart firmasının yaptığı basın toplantısını değerlendirdi.

Belgeler mi, yoksa, yetkililer mi yalan söylüyor’, diyen Çıladır; “ Yaptığı değerlendirmede, firmanın Kooperatifle yaptığı anlaşma öncesi ‘ihale yasaklı’ olduğuna dair elimizde belgeler mevcut. Kent Kart Genel müdürü Sayın Ercan Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada 2010 yılında firmadan ihale yasağının kalktığını iddia ediyor. Halbuki bu sayımızda
yayınlayacağımız belgeler bunun tam aksini söylüyor. Anlayacağınız burada biri yalan söylüyor. Ya elimizdeki belgeler sahte, yada yetkililerin söyledikleri kocaman bir yalan!..”, şeklinde konuştu..
 
Toplantı sonrası Yeni Ufuk’un iddialarına karşı ‘aklınca’ ‘yalan haber’ başlıklı bir metin dağıtan Akyüz yönetimi ve Kent Kart yetkililerine belgelerle yanıt veriyoruz!..
 
YALAN HABER-1: Yeni Ufuk’un ‘akbil’ sisteminin para havuzu Kent Kart’ta toplanacaktır. Dolayısıyla Kooperatif’te teminatı bile bulunmayan bu firmanın başına gelebilecek olumsuz bir olayda halk otobüsçülerinin paralarını Kooperatif mi karşılayacak? Haberi üzerine bir cevap hazırlayan Kent Kart yetkilileri, Havuz hesabının kooperatife ait olacağını. Dolayısıyla bu haberin tamamen asılsız olduğunu beyan etmişlerdir.
 
CEVAP 1: Yukarıda Kent Kart sözleşmesindeki ilgili maddede de göründüğü gibi ‘Havuz Hesapları’ Kent Kart tarafından 2’ye bölünmüş durumdadır. Biniş Havuz Hesabı’nın sözleşmeye göre Kooperatif’e verilmesinin yanı sıra Bayi Satış (Ana Havuz) Hesabı yani büyük hesap Kent Kart’ta olacaktır!.. Anlaşılacağa üzere sözleşme üzerinde yapaılan usta kalem oyunlarıyla esnaf kandırılmaya çalışılmaktadır!..(Belge-1)
 
YALAN HABER-2: Yine Yeni Ufuk’un ‘İŞTE OLAY YARATAN BELGELER’ başlıklı haberine ‘biz yasaklı değiliz.’, diyen firma yetkilileri basına 03.01.2013 tarihli yasağın kaldırıldığına dair belge dağıtmış ve Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, basına firmanın ihale yasağının 2010 yılında kaldırıldığı söylemiştir!..
 
CEVAP-2:Yine yukarıda gördüğünüz belge ile firmanın ‘ihale yasaklı’ olması nedeniyle İzmir ihalesinin iptal edildiği açıkça görülmektedir!.. Yine gördüğünüz gibi belgenin tarihi 30.11.2012 tarihlidir. Yani Özel Çilek Halk Otobüsleri ile Kent Kart’ın anlaştığı tarihlerde firma ihale yasaklısıdır!.. Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal’ın firmanın ihale yasağının 2010 yılında kaldırıldığını söylemesi bu belgelerle çelişmektedir!.. (Belge-2)
 
YALAN HABER-3: Kent Kart’ın İzmit’te kuruduğu sistemde Ana Havuz hesabına aktarılan paraları repo’ya yatırdığına dair yapılan haberlere de ‘YALAN’ damgası vuran Kent Kart yetkilileri, bu haberlere hitaben ‘bankalar cumartesi-Pazar kapalı olduğu için paraları pazartesi günü yatırdık. Bu bizim değil, bankanın eksiği’ demişlerdir!..
 
CEVAP-3: Kent Kart’ın İzmit’te paraları geç yatırarak halk otobüslerini mağdur ettiği iddialarının sahibi İhsaniye-Gölcük ve İhsaniye-İzmithattında çalışan S.S. 46 No`lu İhsaniye Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Özcan Karakoç’tur. Karakoç’un Knet Kart’la ilgili iddialarını bununla da kalmamış, Kent Kart’ın ‘oyun ve tuzaktan’ ibaret olduğunu belirterek; yerel gazetelere şunları söylemiştir:
 
KENT KART’A İHTARNAME
 
İhsaniye-Gölcük ve İhsaniye-İzmithattında çalışan S.S. 46 No`lu İhsaniye Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Özcan Karakoç, Büyükşehir Belediyesi ve UKOME`nin verdiği sözleri tutmadığını, Kent Kart Şirketi`nin ise ödemeleri zamanında yapmadığını, bu yüzden araçlarına mazot alacak para bile bulamadıklarını söyledi.
 
PEŞİNİ BIRAKMAM
Kent Kart`ın peşini bırakmayacağını söyleyen Karakoç, Kent Kart`ın bir oyun ve tuzak olduğunu, sistemin kendilerine ilk başta ballandırarak anlatıldığını belirterek, “Gecikmeli ödenen paraları repoda kullanıyorlar. Zamanında ödeme için kendilerine noter tasdikli ihtarname çektim” dedi.
 
REPOYA YATIRIYOR
Repo olayına çok kızan Karakoç, “İhsaniye-İzmit ve Gölcük hattında çalışan araçlarımda kert kart cihazı takılı ama sorunlar yüzünden açmıyorum. İzmit-Karamürsel hattında da minibüsüm var. Ödeme konusunda sürekli sorun ve sıkıntı yaşıyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günkü hasılatlarımız zamanında yatırılmıyor. 3 gün boyunca yakıt alamıyoruz. Birileri paraları repoda değerlendirip faizlerini yiyor.
 
İHTARNAME ÇEKTİ
Eskiden sıcak para kazanıyorduk ve mazotumuzu günlük alıyorduk. Şimdi belirli günlerde ödeme yapılıyor. Kent Kart firması ne yazık ki paramızı her hafta 3 gün geç yatırıyor. Paramızı repoda değerlendirip faizlerini ise birileri cebe indiriyor. Kendi aracıma parasızlık yüzünden yakıt alamadığım için Gölcük 1. Noteri`nden Kent Kart Marmara Elektronik Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi`ne ihtarname çektim.
 
SÖZLEŞMEYE VAR
Kent Kart, yaptığımız sözleşmeye uymuyor. Sözleşme; ‘Kullanıcının işlettiği toplu taşıma araçlarına yapılan binişlerin bedelleri bir gün sonra banka hesaplarına yatırılır` diyor ama Kent Kart sözleşmeye uymadığı gibi, hafta sonları ve resmi tatillerde de gecikmeli yatırıyor. Para alamadığımız zaman da araçlarımıza yakıt alamıyor, evimize ekmek götüremiyoruz” dedi.
 
YALAN HABER-4: Yeni Ufuk’un ‘Türkiye’de bu tip işler yapan tüm firmalar yaptıkları işin karşılığı tarafları mağdur etmemek adına kooperatiflere veya belediyelere banka aracılığı ile teminat mektubu vermek zorundadır. ASİS firması Kdz. Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifine 1 milyon TL tutarında teminat mektubu vereceğini taahhüt etmiştir. Fakat ihale yasaklısı Kent Kart’ın kooperatife böyle bir taahhüdü yoktur!.’ Haberine cevaben firma yetkilileri alay konusu olacak şu cevabı vermiştir:
‘Kooperatiflerin hizmet alımı yaparken teminat mektubu almaları zorunludur ibaresi hangi kanunda yazmaktadır merak içindeyiz’
 
CEVAP-4: Tekrar ediyoruz!.. Kent Kart’la milyon dolarlık anlaşma yapan Kdz. Ereğli Özel Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi ileride doğacak bir olumsuzluğa karşı Kent Kart firmasından halk otobüsü sahiplerinin menfaatleri doğrultusunda teminat mektubu almak zorundadır!.. Buradaki ‘zorunluluk’ kavramı kanunen değil, otobüsçülerin menfaati içindir!..
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu ekonomik dar boğazda hiçbir firmanın geleceği garanti değildir!.. Öncelikli amacı sorumlu bulunduğu halk otobüslerinin menfaatini korumak olan Kooperatif, bu anlaşma gereği Kent Kart’tan teminat almak zorundadır!..
 
YALAN HABER-5: Yeni Ufuk’un ‘Referansı kötü ve teklifi yüksek olan Kent Kart’la ısrarla anlaşılmasının sebebi nedir?’ sorusuna yetkililer şu cevabı vermişlerdir:
Referansı kötü denilen Kent Kart sektörde Pazar lideri bir kuruluştur. Türkiye genelinde 20 şehirde, Yurtdışında 8 ülkede çalışmalarını başarı ile sürdürmektedir..
 
CEVAP-5: İzmir’deki ihaleden ‘ihale yasaklı’ olduğu gerekçesiyle elenen, geçtiğimiz günlerde Uşak ihalesine bile teklif veremeyen, İzmit’te davalık olan, Eskişehir’de şikayetler nedeniyle anlaşması iptal edilen, Antalya’da operasyona kadar gidilen örnekler varken, maalesef firmanıza iyi referans verilmesi beklenemez!..
Bunlar boş laflardır!..
 
Cevaplar bir yana ortada 5 Trilyon gibi bir gerçek vardır!. Fiyatının pahalı olduğunu kabul eden firma yetkilileri bu farkın teknolojiden ileri geldiğini belirtmektedir.
Takılan tüm cihazlar altından olsa bile arada bu kadar uçurum olması şaşkınlık vericidir!.
Ayrıca dün gece saatlerinde Yeni Ufuk’un resmi haber portalı www.yeniufuk.com.tr’de ‘KİM YALAN SÖYLÜYOR’ başlıklı haberimizin altına eklenen video gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya yetmiştir. Sorulan her soruya cevap vermesi gereken Kent Kart Genel Müdürü gazetecilerin ‘Türkiye genelinde 1 dolar’a satılan kartları siz Kooperatif’e 5 TL’ye satıyorsunuz’ sorusu karşısında çuvallamıştır.
Anlayacağınız basın toplantısı tam bir fiyaskodur!..
Kaynak: Yeni Ufuk Gazetesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz