ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİDE FESTİVAL BAŞLADI

28 Haziran 2013
662 kez görüntülendi

EREĞLİDE FESTİVAL BAŞLADI

Kdz. Ereğli’de 3 gün sürecek  olan “20. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali”  kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi

Ereğli Lisesi önünde yürüyüşe başlayan kortejde CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri, yabancı dans ekipleri ve animatörlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş yer aldı.
Belediye Başkanı Posbıyık, Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, on binlerce kişinin katıldığı festivalin her geçen yıl daha görkemli geçtiğini söyledi.
Tüm dünyada sevgi, barış ve dostluk istediklerini ifade eden Posbıyık, “Türkiye’nin her tarafından gelen insanları ilçemizde bir arada toplamış durumdayız. Gelen misafirlerimizle 20 yıldır haykırdığımız gibi hep birlikte ‘sevgi, barış ve dostluk’ dedik.

Üç gün boyunca savaşsız bir dünya istediğimizi haykırıyoruz. Termik santralsiz bir Türkiye istediğimizi dostluğun, kardeşliğin ve sevginin ön planda olduğu çağdaş, Atatürkçü, cumhuriyetçi bir ülke özleminde olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk ise Ereğli’nin bir cumhuriyet kenti olduğunu belirterek, “Festivalin sevgi, barış ve dostluk duygularıyla geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri festival meşalesini yaktı. Etkinlikler kapsamında Türk Hava Kuvvetlerinin F-16 gösteri ekibi Solo Türk, yarım saat boyunca tehlikeli şovlar yaptı

ALBUM ADI FESTİVAL YÜRÜŞÜ, Fotograf Mustafa Kanca on 6/28/2013 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz