ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİ’DE RO-RO SEFERLERİ BAŞLIYOR

21 Eylül 2013
616 kez görüntülendi

EREĞLİ’DE RO-RO SEFERLERİ BAŞLIYOR

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, ilk Ro-Ro gemisinin yarın Erdemir Limanı’ndan sefere başlayacağını bildirdi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, şubat ayında bölgedeki liman başkanları, tersane sahipleri, deniz acenteleri ve dönemin Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımıyla ilçede toplantı düzenlediklerini, bölgedeki limanların durumunu ve denizcilik sektöründeki sıkıntıları ele aldıklarını belirtti.

Toplantıda Ereğli Limanı’nın Ro-Ro taşımacılığına uygun hale getirilebileceğini söylediklerini kaydeden Erdem, şunları ifade etti:

“Toplantıdan sonra ERDEMİR yönetimi ve Liman Başkanlığıyla yaptığımız çalışmalar olumlu sonuç verdi. ERDEMİR, Liman Başkanlığı ve odamızın uyum içinde yürüttüğü çalışmalar, Ereğli’de denizcilik sektörü adına önemli bir ilkin hayata geçmesine neden oldu. İlçeden ilk Ro-Ro gemisi 21 Eylül’de Erdemir Limanı’ndan seferlerine başlayacak. Kalyoncu Ro-Ro Denizcilik tarafından işletilen ‘Melissa-K’ isimli kargo gemisiyle ilk olarak Ereğli ile Ukrayna’nın Ilichevsk limanları arasında haftada iki sefer düzenlenecek. İlerleyen zamanda ise ‘Black Sea-K’ ve ‘Samsun Express’ gemilerinin de eklenmesiyle Ereğli-Kırım hattında sefer sayıları artırılarak devam edecektir.”

Söz konusu gelişmenin bölgedeki denizcilik sektörünün ve ekonominin canlanması için atılmış önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Erdem, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yarın bir gemiyle başlayacak olan Ro-Ro taşımacılığı, ilerleyen yıllarda sektörümüze ve ekonomimize büyük katkılar sağlayan bir iş kolu haline gelebilir. Bizler bu bilinçle bölgemizin ve sektörümüzün geleceğini aydınlatacak her türlü projeyi gündeme getirmeye ve bu projeleri hayata geçirmek için ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileriyle her türlü diyalog içinde olmaya devam edeceğiz.

Ereğli’de bir ilk olan Ro-Ro seferlerinin başlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz