ALAPLI HABERLERİ

EREĞLİ’YE MODERN BİR HASTANE YAPILIYOR

6 Mart 2013
803 kez görüntülendi

EREĞLİ’YE MODERN BİR HASTANE YAPILIYOR

 

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, hükümetin Ereğli’ye yapmış olduğu önemli yatırımlardan birisi olan modern hastane inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr.Dr.Muharrem Erdem ile birlikte, Ömerli bölgesinde yapımı devam eden modern hastane binası inşaatını gezdi.

 

ÇAKIR: BUGÜNE KADAR BİTİRMEMİZE ENGEL OLDULAR

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, hastane arsasını parayla aldıklarını ve imarlarda yaşanan gecikmelere rağmen AK Parti olarak Ereğli’ye modern bir hastane kazandıracaklarını belirterek; “Ak Parti olarak Ereğli’ye kazandırmış olduğumuz hizmetlerle alakalı, incelemelerde bulunup son durumlarıyla ilgili bilgi alıyoruz. Teşkilatlanma işlemlerimizi bitirdikten sonra ilk olarak Ereğli’ye kazandırdığımız en önemli projelerden birisi olan hastane inşaatımızda incelemelerde bulunuyoruz. İnşaatı yapan Akay firması yetkililerinden bilgi alacağız son durumla ilgili. Ereğli’de kamu yatırımı yapılması adına ne gerekiyorsa hastane, yol, okul yüksekokulun kazandırılması, köprülü kavşak, biz bunların hepsinin takipçisiyiz. Hastane konusunda gördüğümüz şu var, biz bu hastaneyi bugüne kadar bitirmiş olacaktık, ama maalesef küçük düşünenler, şehirde kendi imzasının olmadığı hiçbir şeyin yapılmasına müsaade etmeyenler bu hastanenin yapılmasında da gecikmeye yol açmışlardır. Burası TOKİ tarafından para ile alınmış bir yerdir. Türkiye’de bunun bir başka örneği yok, ilk kez bir hastane kurmak, milletin hizmetine sunduğunuz bir hastanenin yerini para ile alıyorsunuz. İmar durumunda gecikmeler yaşanmıştır. Yapan firma hızlı çalışıyor, kendilerine Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TOPLAM İHALE BEDELİ 47 TRİLYON

Hastaneyi yapan Akay firmasının Proje Müdürü Ahmet Uğur Çelik, hastanenin son durumuyla ilgili bilgi verdi. 47 Trilyona malolacak hastanenin kaba inşaatının yüzde 95 oranında bittiğini anlatan Çelik; “Geçen sene şubat ayı itibariyle temellerine başladığımız inşaatımız şuanda kaba inşaatı yüzde 95 oranında tamamladık. İnşaatımız a, b ve c blok olmak üzere 3 bloktan oluşuyor. En öndeki A Bloğumuz, hasta yatak bloğu, ortadaki B Blok idari blok ve C blok da poliklinik ve ameliyathane bloğu. Nisan ayı sonunda A bloğu bitirmiş olucaz. Hedefimiz Mayıs 2014‘den önce bunu, 2013 yıl sonuna teslim etmek. Toplam ihale bedeli 47 Trilyon, işin süresi bin gün. Ama biz erkenden bitirmeyi hedefliyoruz. İnşaatın çevre yolları konusunda da sizlerden yardım istiyoruz, çevre düzenlemesi işine de girmemiz gerekiyor” dedi.

 

ERDEM: 5 YILDIZLI OTEL SEVİYESİNDE HİZMET VERECEĞİZ

Ereğli Devlet Hastane Yöneticisi Opr.Dr.Muharrem Erdem, 5 yıldızlı otel seviyesinde hizmet verecekleri modern hastane hakkında şunları söyledi; “Hastanemiz 350 yatak + ilave 100 yatak kapasitesi ile 450 yataklı olacak. Acil servis yaklaşık 4 bin metrekareye ulaşan bir alanda olacak. İçerisinde müşahade odaları ve yatakları olacak. Şuanda kullandığımız acilin yaklaşık 10 katı büyüklüğünde olacak. Donanımlarıda bu ölçüde daha büyük olacak. 59 yataklı yoğun bakımlar üniteleri olacak. 19 yataklı diyaliz ünitemiz olacak. Son derece modern bir diyaliz ünitemiz olacak. Bunun yanında ameliyathanelerimiz belirli bir merkezde toplanacak. 9 Ameliyat masasına sahip bir ameliyathaneler kompleksi olacak.  MR, Temografi, ultrason, Röntgen gibi ciddi bir görüntüleme merkezimiz olacak. Ve çok büyük 5 jeneratörümüz olacak. Hastane elektrik kesintilerinden etkilenmeyecek. Trafo ve su deposu sistemleri olacak. Polikinlikler çok rahat ve ferah olacak. Bunun yanında yataklı servisler en fazla 2 kişilik olacak. 100 oda tek kişilik, 100 oda 2 kişilik olacak ve içerisinde tuvalet banyo, lavabo, küçük mini buzdolabı ve televizyonu gibi aksesuarlarıyla sanki bir 5 yıldızlı otel seviyesinde hizmet vereceğiz. Şuanda mevcut hastanemizin kapalı alanı 27 bin 600 metrekare, bu hastanenin 60 bine yaklaşan bir kapalı mekanı olacak. “

Erdem, Ereğli’de sağlık hizmetlerini eksiksiz olarak sürdürdüklerini belirterek, “Biz şuanda sağlık hizmetlerini gerek hastanemizde, gerek diş hastanesinde eksiksiz bir şekilde sürdürüyoruz. Bu hastaneyle de sağlık hizmetlerimiz taçlanacaktır. Şuandaki hastanemizde kullandığımız cihazlarımızın yeni olanlarını buraya getireceğiz ancak tefrişatı getirmeyeceğiz. Bu hastanemizde gerekli cihazlar da tam donanımlı olarak bulunacak” dedi.

AK Parti heyeti, yetkililerden çevre düzenlemesi ve teknik konularda da bilgi aldı.

ALBUM ADI EREĞLİ AK PARTİ YENİ HASTANE’Yİ İNCELEDİ, Fotograf Mustafa Kanca on 3/06/2013 (17 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


EREĞLİ’YE MODERN BİR HASTANE YAPILIYOR Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz