ALAPLI HABERLERİ

EŞİ İÇİN MERDİVEN ASANSÖRÜ KURDU

27 Ağustos 2013
782 kez görüntülendi

EŞİ İÇİN MERDİVEN ASANSÖRÜ KURDU

43 yıldır yurtdışında yaşayan Rıza Sevim eşi için köydeki evine koltuk asansörü kurdu

Alaplılı gurbetçi Rıza Sevim, yaz tatillerinde geldiği  Aşağı dağ köyündeki evinin merdivenlerine, rahatsızlığı bulunan eşi basamakları inip çıkmakta zorlanınca Almanya’dan getirttiği özel koltuk asansör kurdu.

Almanya’da yaşayan Rıza Sevim (66), yaz tatillerinde geldikleri Alaplı ilçesinde Aşağı dağ köyündeki 2 katlı evlerinin merdivenlerini rahatsızlığı nedeniyle çıkmakta zorlanan eşi  Meryem Sevim (66) için çareyi yurt dışından asansör sistemi getirtmekte buldu.

Gurbetteki konutları giriş katında olduğundan bu sıkıntıyı yaşamayan Sevim, Almanya’dan satın aldığı asansör sistemini evinin merdivine kurdu.

Meryem Sevim, kurulan sistem sayesinde merdivenlerden bir rayın üzerinde hareket eden koltukla yardımına ihtiyaç duymadan basamaklardan inip çıkabiliyor.

Rıza Sevim, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce bel rahatsızlığı başlayan eşinin daha sonra böbrek yetmezliği yaşadığını belirterek, bu hastalıklardan dolayı güçlükle yürüyebildiğini söyledi.

Eşinin merdivenleri çıkamamasından dolayı sıkıntı yaşadığını anlatan Sevim, “Yaklaşık 45 yıldır mutlu bir evliliğimiz var. Eşimi çok seviyorum. Onu rahat ettirmek benim için çok önemli. Yaz tatillerinde geldiğimiz memleketimizdeki evimizin merdivenli olması eşimi çok zorluyordu. Rahat hareket edemiyordu. Bundan dolayı buraya koltuklu özel asansör getirttim” diye konuştu.

Sevim, merdiven asansörlerinin, basamakları inip çıkmakta zorluk yaşayan kişilerin kullanımına yönelik tasarlanan özel bir sistem olduğunu dile getirerek, sistemi köydeki evlerine tek başına kurduğunu belirtti.

“Eşimin sayesinde rahata erdim”

Meryem Sevim de düzenli olarak diyalize bağlandığından merdivenlerin kendisini çok zorladığını vurgulayarak, “Eşimin sayesinde rahata erdim. Eskiden evden dışarı çıkmak istemiyordum. Kimseye yük olmamak için evde oturuyordum. Şimdi istediğim gibi merdivenlerden inip çıkabiliyorum” dedi.

ALBUM ADI RIZA SEVİM AİLESİ İÇİN YÜRÜYEN KOLTUK YAPTI, Fotograf Mustafa Kanca on 8/25/2013 (30 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz