ALAPLI HABERLERİ

ESKİ ÇARŞAMBA PAZARI GERİ DÖNDÜ

24 Ekim 2012
791 kez görüntülendi

ESKİ ÇARŞAMBA PAZARI  GERİ DÖNDÜ

Alaplı’da Kurban Bayramı arifesinin Çarşamba gününe denk gelmesi eski Çarşamba Pazarını hatırlattı

Alaplı tarihi günlerinden birini yaşadı. Her bayram arifesinde olan kalabalık bu çarşamba günü daha fazla idi.

Esnaflar Eski Çarşamba gününü yaşadık dediler

Pazar esnafı haftalardır süren beklentisine sonunda kavuştu. Vatandaşlar  Kurban Bayramı son Çarşamba Pazarı’na akın etti.  Alaplı’da saat 10.00 dan sonra sokaklarını dolduran vatandaşlar, önce gıda alışverişini gerçekleştirdi. Gıda türünde en uygun ürünlerin satıldığı Kapalı Pazarda  ihtiyacını gideren vatandaşlar, ardından da tuhafiye bölümlerine büyük bir ilgi gösterdi.

Birbirinden taze ve leziz ürünlerin yer aldığı Çarşamba Pazarı’nda, fiyatlar da her zamanki gibiydi. Kimi vatandaşlar ürünlere nazaran fiyatları normal bulurken, kimi vatandaşlar ise bayram dolayısıyla fiyatlarda yükseliş olduğunu; ancak Türk halkının buna hazır olduğunu söyledi.

Esnaf ise bayram pazarına hazırlıklı geldi. Stoklarını her zamankinden daha fazla yapan esnaf, vatandaşa en güzel ürünleri sunmak istediklerini belirtirken, fiyatların normal olduğunu savundu. Özellikle öğle ve akşam saatlerindeki alışveriş oranları, esnafın haftalardır süren beklentisini karşıladı. İlk olarak gıda ihtiyacını karşılayan vatandaşlar, ardından da tuhafiye bölümüne akın etti.

Maddi durumu iyi olmayan aileler, çocuklarının bayramlıklarını yine pazardan seçti. Pazar esnafından Şeref Kaplancan, “Haftalar boyunca olan beklenti, tam olarak olmasa da gerçeğe döndü. Özellikle öğle saatlerinde pazara ilgi hayli yoğundu. Maddi durumu olmayan insanlar çocuklarına bayramlık almak için yine pazarı tercih etti. Esnaf olarak bizler de bunun tecrübesinde olduğumuz için, çocuklarımıza uygun kıyafetler getirdik ve onları mutlu ettiğimize inanıyoruz.” dedi.

Hükümet Caddesindeki esnaflarda  ayakakabı ve tuhafiyede indirime gittiler.Vatandaşlar Ayakkabıdaki indirimden faydalanabilmek için dükkanları doldurdular.

ALBUM ADI BAYRAM BEREKETİ, Fotograf Mustafa Kanca on 10/24/2012 (7 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ESKİ ÇARŞAMBA PAZARI GERİ DÖNDÜ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz