ALAPLI HABERLERİ

ESKİ OKULU SOSYAL TESİS OLACAK

28 Ocak 2013
767 kez görüntülendi

ESKİ OKULU SOSYAL TESİS OLACAK

Alaplı ilçesi Ortacı köyünde yaşayan gençler, eski ilkokulu onararak sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri tesise çevirmeye çalışıyor.

Köy muhtarı Bayram Karakaya,  yaptığı açıklamada, 50 yıllık eski ilkokulu köyün gençlerinin onararak sosyal tesise çevireceklerini söyledi.

Gençlerin harçlıklarıyla eski okulu onardıklarını ifade eden Karakaya, şöyle konuştu:

“Köyümüzün merkezindeki 50 yıllık eski ilkokul harabe durumundaydı. Köydeki gençlerin sosyal ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar olmadığı için yaklaşık 7  kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyorlardı. Gençlerimiz muhtarlığımıza başvurarak, eski okulu onarmak istediklerini ve içerisine masa tenisi, satranç ve kütüphane oluşturtarak boş vakitlerini değerlendirmek istediklerini bildirdi. Muhtarlık olarak onay verdik. Köyün gençleri kendi aralarında topladıkları parayla eski ilkokulu onarmaya başladı. Bizde muhtarlık olarak onlara destek olacağız. Eski okulumuz 3 odadan oluşmaktadır. Bir odasını Kur’an-ı Kerim dersleri için diğer odalar ise ise masa tenisi, satranç ve kütüphane olacak. Bittiği zaman gençlerimizin hizmetine açacağız.”

ALBUM ADI ESKİ OKUL SOSYAL TESİS OLACAK, Fotograf Mustafa Kanca on 1/27/2013 (33 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz