ALAPLI HABERLERİ

ESKİ PAZARYERİNE YAPILACAK OLAN CAMİNİN TEMELİ AÇILDI

14 Mart 2014
565 kez görüntülendi

ESKİ PAZARYERİNE YAPILACAK OLAN CAMİNİN TEMELİ AÇILDI

 

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe merkezine yapılacak cami için temel açma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, zemin etüdü ve sondaj ve temel açma çalışmaları Belediye tarafından yaptırıldığını söyledi. Bir hayırseverin pazar yerinde kendi arsasını cami yapılması şartıyla Çağlayan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğine bağışladığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle dedi:

“İki yıl önce belediye meclis kararıyla bağışlanan alanda imar tadilatı yaparak değişiklik gerçekleştirmiştik. Belediyemiz ve Derneğimizle birlikte proje hazırlayarak zemin etüt ve sondaj çalışmalarına başlamıştık. Bu gün’de yine Belediye tarafından temel açma çalışmalarına başladık.600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camimizin avlusu büyük olacak her vatandaşımız avluda oturarak çayını içerek sohbet edebilecek. Ayrıca 7 adet derslik, kütüphane, öğretmen odaları ve abdest alma yerleri olan kubbeli tek minareli bir cami olacak. İlçe merkezimizde 2 bir camiye ihtiyaç vardı. Belediye olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde temelini atarak vatandaşlarımızın desteği ile cami inşaatı devam edecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz