ALAPLI HABERLERİ

ESNAF,ESNAF DOLAŞIR BU YOLU AÇARIZ…..

9 Mayıs 2014
828 kez görüntülendi

ESNAF,ESNAF DOLAŞIR BU YOLU AÇARIZ…..

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, “670 üyemiz var gerekirse esnaf, esnaf dolaşır imza toplar o yolu hep birlikte açarız.” dedi.

Gelgeç, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Sayın Başkanın üzerinde bu yol ile ilgili ne kadar yük varsa bizim üzerimizde de var. Alaplı için ne yapılması gerekiyorsa Oda olarak hazır olduklarını söyledi.

Birlik beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Gelgeç, “ Başkanımızın üzerinde bu yolun açılması ile ilgi üzerinde büyük bir yük var. Bu yük bizim de yükümüzdür. Bizde esnaflar olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. Gerekirse yolun açılması için esnaf, esnaf dolaşır imza toplarız. Bu sorun Alaplımızın sorunudur. Hep birlikte çözmek için çalışmalıyız. Gittiğimiz yerlerde güç olduğumuzu göstermeliyiz.” Diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’de, Alaplı girişinin açılması için aşama, aşama gittiklerini sonunda kitlendiği noktada hep birlikte bu yolu açacaklarını belirtti.

Kastamonu 15.Bölge Müdürlüğünü tekrar ziyaret edeceklerini belirten Tekin, “ Bu sever giderken Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Dernekler ile birlikte gideceğiz. Geçtiğimiz gün Ankara Karayolları Genel Müdür Yardımcısına gittik. Orada sağ olsunlar bizimle çok ilgilendiler. Biz yolun eski halini, yeni halini kendilerine gösterdik. Derdimizi anlattık. Daha önce Kastamonu Bölge Müdürlüğüne yaptığımız ziyarette bize köprü girişiyle kavşak arasında 1750 metre olması gerektiğini bunun haricinde olamayacağını söylemişlerdi. Bizde Ereğli Merve köprü kavşağı 700-800 metre olduğunu yine Ereğli’de Gülüç Beldesinde de aynı örneğinin olduğunu kendilerine gösterdik. Yamanlar otel önünde sık, sık kazaların yaşandığını buraya acilen sinyalizasyon sistemi takılması gerektiğini söyledik. Bize Alaplı’nın girişinin olması gerektiğini sorunu ortak çözeceklerini bizlere söylediler. Bizim isteğimiz eskisi gibi yolun açılmasıdır. Duble yol çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 bölgeye devir olduğu zaman bu yol kapandı. O zaman kimse sesini çıkarmadı. Biz CHP olarak o zaman bu girişin kapandığı yerde 50 kişi orada toplandık. Bu yolun kapanmaması ile ilgi kimse bize uymamıştı. Şuan aşama, aşama ilerliyoruz. Sonunda bir sonuç çıkmadığı taktirde biz hep birlikte bu yolu açacağız.”

Yorumlar

  1. okan yılmaz dedi ki:

    BU KONUDA ALAPLI OLARAK KENETLENMELİYİZ BU SİYASİ BİR MESELE DEĞİL ALAPLININ MESELESİ BAŞKA BİR ALTARNETİF OLARAKTA YAMANLAR OTEL KARŞISI KAPATILIP ALAPLIYA GİRİŞTEN BU KAVŞAK VERİLEBİLİR VE İKİ GİRİŞTE OLMAMIŞ OLUR

  2. ahmet dedi ki:

    Alaplının sanki bu sorunu var.alaplı girişlerin deki hendekleri onarın ilk önce şov yapıyorlar sadece.

Yorum Yaz