ALAPLI HABERLERİ

ESNAFLARIMIZ ZOR DURUMDADIR…

12 Mayıs 2014
734 kez görüntülendi

ESNAFLARIMIZ ZOR DURUMDADIR…

CEM SÜRMENELİ – CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Düzce-Ereğli duble yol çalışmaları kapsamında kapanan İlçe girişinin esnafları ekonomik acıdan zor durumda bıraktığını bildirdi.

Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada,  2010 yılında Taşbaşı mevkisinden kapanan İlçe girişini tekrar açılması için Belediye Başkanı Nuri Tekin’in çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Esnafların ekonomik acıdan tekrar canlanması için girişin açılması gerektiğini savunan Tosun şöyle dedi:

“4 yıl önce Düzce-Ereğli duble yol çalışmaları kapsamında Taşbaşı mevkisinden kapanan İlçe girişi İlçe merkezinde bulunan esnaflarımızı ekonomik anlamda büyük zararlar vermiştir. Girişin açılması için Belediye Başkanı Nuri Tekin’in büyük gayretleri vardır. Biz CHP olarak Tekin’in bu gayretlerine ve çalışmalarına destek vererek atacağı her türlü adımın yanında olduğunu belirtmek istiyoruz. Alaplının sorunu olan girişin tekrar açılması için sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, dernekler ve halkımızla kenetlenerek yolun açılmasına destek olmalıyız. İlçemizin ekonomisini tekrar canlanması esnaflarımızın rahat bir nefes alması için girişin acilen açılması gerekmektedir.”

Yorumlar

  1. ömer semerci dedi ki:

    Çevreyolu medeniyetin simgesidir, gidersin sabırlı ve medeni bir şekilde çevreyolundan dönüş yaparsın evinede gidersin esnafınada gidersin! Anlaşılan nuri bey medeniyetten biraz uzak kalmış basınla isyanla bu işi çözeceğini sanıyor seni fazla şişiriyorlar bence gaza gelme yeni başkan!

  2. SALİM BARIŞ dedi ki:

    Çevre yolu alaplı için kapanmadan önce orada trafik ışıkları zaten vardı.Alaplı’ya rahat giriş yapılabiliyordu.karayolları orayı kapattı müdahil olunamadı.Işıklar kalabilirdi alaplıya girmek istemeyen yine yoluna devam ederdi ancak ilçeye girmek isteyen engellenmiş oldu.Yine bir başka sorun vatandai erdem yuvaya giremiyor,oradki evler eskiden gözdeydi şimdilerde bırakın satınalmayı kiralamak bile istemiyorlar.Tecrit edilmiş bir bölge araba ile oraya ulaşmak için bayağı bir çaba sarfetmeniz gerekir. Bu işlere zamanında tepki veremediğimiz için şimdilerde çile çekiyoruz, bu işi düzeltmek isteyenlerin karşısına da bir sürü engel çıkarılıyor. Biz yapamamıştık şimdi onlarda yapamasın demek bu ilçe insanına hakarettir,bencilliktir,millete hizmeti şiar edinenler el ele verip sayın başkana yardımcı olmaları gerekir. Alaplı’ya girmek için neden 3-5 kilometre dolanmak zorunda kalalım.Yapılma aşamasında müdahil olmayan, iş işten geçtikten sonra da biz uğraştık demek samimiyet göstergesi değildir.Birlik olun bu işi çözün kaybeden olmaz Alaplı kazanır.

Yorum Yaz