ALAPLI HABERLERİ

ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI DÜZENLENDİ

12 Ocak 2013
866 kez görüntülendi

ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI DÜZENLENDİ

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, polislere yönelik “Öfke Kontrolü, Stresten Korunma ve Etkili İletişim” konulu konferans düzenlendi.

Uzman Psikolog Dr. Onur Gürsoy, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada beden dilinin insan üzerinde büyük önemi olduğunu belirtti.

 

Hayatımızda yaşanan birçok problemin temlinde aile ilişkileri olduğunu vurgulayan Gürsoy, şöyle konuştu:

 

“Karşı tarafa insana bir mesaj aktarırken, iletişimin hangi öğesi kanalı ne kadar etkilidir diye bir araştırma yapmışlar. Söylediğimiz kelimeler, ağzımızdan çıkanlar bir mesajla yüzde 7 öneme sahiptir. Dil ötesi yani sesimin tonu vurgusu, niteliği yüzde 38 önemi sahiptir. Beden dili yani nasıl davrandığımız, hareketlerin ise yüzde 55 öneme sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu tablo herkese basit gelebilir. Ancak bu tablo bize çok önemli şeylere işaret ediy

Evde 3-4 yaşındaki çocukların kahramanı babasıdır. Kahraman babası, işten yorgun bir şekilde eve gelir. Balkona geçip, ayağını uzatıyor. Film gibi çocukta onu seyreder. Eşi, kahvesini getirir. Baba, manzara karşısında uzatır ayaklarını yakar sigarasını, çocukta (Babamdaki karizmaya bak’ der. Çocuğun kahramanı babasıdır. Süpermen değildir. Çocuk süpermenin ne yaptığı ile ilgilenmez o an onun süpermeni babasıdır. Babasını sigara içerken izler ve o andan bir şeyler kapar. Çocuklarda sizin yalanınızı yakalarsa, o çocukta yalancı olur.”

Konferansa, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı  Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu,  Belediye Meclisi üyeleri Mehmet Yaman Hasan Demir, Alaplı MYO Müdür Yardımcısı Nevzat Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,  Kızılay Alaplı şube Başkanı Hayri Yiğit, Emniyet Güçlerini Destekleme Derneği Başkanı Hikmet Ulukaya siyasi parti ilçe başkanları ve ilçede görevli polisler katıldı

or.

 

ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI DÜZENLENDİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz